Néhol havas esőre válthat a csapadék

idő időjárás havazás ónos eső hó
Vágólapra másolva!
Nem csillapodik az esős idő kedden sem, ismét kiadós mennyiség hullhat egyetlen nap alatt. Szerdán alaposan lehűl a levegő, egyes területeken akár havas eső, havazás is lehet - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Kedd: Borult időre számíthatunk sokfelé újabb kiadós mennyiségű esővel. A legtöbb csapadék a Duna-Tisza-közén és az északi tájakon várható. Az északnyugati, majd a nyugati szél sokfelé lesz erős, olykor viharos. Kettős fronthatással számolhatunk. Mindössze 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerda: Délnyugat, nyugat felől csökken a felhőzet, de északon (a kb. Győr-Budapest-Debrecen vonaltól északra) estig erősen felhős, vagy borult marad az ég - és itt további eső, záporeső várható. Sőt, az Északi-középhegységben már

havas eső, havazás is lehet.

Általában 11 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk, de az Északi-középhegységben csak 3-4 fok valószínű. A délnyugati szél megélénkül.

Folytatódik az esős idő, szerdán a hegyekben havas eső is lehet Fotó: Polyák Attila - Origo

Csütörtök: Délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délnyugat felől - főleg délutántól - egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. Újra megerősödik az északnyugati légmozgás. 12 és 18 fok között változik a csúcsérték - délnyugaton lesz a legenyhébb idő.

Péntek: Az erős északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, de még így is

szórványosan lesz eső, zápor.

13 fok körül alakul a maximum.

Hétvége: Erősen felhős lesz az ég, marad a borongós őszi idő. Főleg vasárnap hajnalban, reggel eshet az eső. Délutánonként 11-12 fok ígérkezik.