A csomagtartóban akarta Letenyénél Horvátországba csempészni barátnőjét egy szlovák férfi, akit embercsempészés miatt jogerősen felfüggesztett börtönre ítélt a Nagykanizsai Járásbíróság. Csak nyaralni szerettek volna. 

Egy 35 éves szlovák férfi a barátnőjével szeptember 30-án indult el horvátországi nyaralásra az otthonából. Mindketten tudták, hogy a nőnek korábban elvesztek a személyes okmányai, azért csak a személyi adatairól szóló rendőrségi igazolással rendelkezett, amivel nem engedték volna meg neki, hogy átlépje a határt.

A pár autóval érkezett meg Magyarországra Rajkánál, hogy Letenyén át Horvátországba utazhasson. Az útlevél-ellenőrzés során visszafordították őket az okmányok hiánya miatt. Ennek engedelmeskedtek ugyan, de a legközelebbi autópálya-lehajtónál megálltak.

A nő elbújt a csomagtartóban.

A férfi az autóval ismét a letenyei autópálya-átkelőnél próbált Horvátországba jutni, az autó átkutatása azonban az útlevélkezelő felfedezte a csomagtartóban fekvő nőt. Egy szúnyoghálóval volt letakarva.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a férfit embercsempészés miatt bíróság elé állíttatta. A Nagykanizsai Járásbíróságon nyolc hónapra, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönre ítélték. A döntést a vádlott és az ügyész is elfogadta.