Egy Somogy megyei férfi több korábbi élettársával is együtt élt egyszerre, közülük kettőt arra kényszerített, hogy Győr környékén és Ausztriában prostituáltként dolgozzon.

A 48 éves férfi négy – korábbi és a jelenlegi – élettársával, négy gyerekével és egy unokájával élt együtt. A családban az ő szava döntött, ő osztotta ki a feladatokat.

A családi házForrás: Ügyészség.hu

A négy élettárs közül ketten voltak különösen kiszolgáltatott helyzetben. Egyiküket 2012-ben ismerte meg a férfi Pécsett még hajléktalanként. Magához költöztette, hogy cserébe ápolja az élettársát. Később vele is összejött, a kapcsolatukból pedig két gyerek született. A másik nő 2013-ban került be a családba, és a férfi fiának a barátnője volt. Nem volt iskolai végzettsége és munkája sem. A nő rossz viszonyban volt a nevelő szüleivel, ezért a háztartásban maradt azután is, hogy szakított a fiúval. Erősen kötődött az apához érzelmileg, később szexuális kapcsolatba kerültek.

Itt éltekForrás: Ügyészség.hu

A család a gyerekek után járó támogatásból és az állattartásból befolyt szerény jövedelemből próbáltak megélni, de ez nem volt elég. Ezért a férfi 2016 és 2018 között a fent említett két nőt rendszeresen

Ausztriába és Győr környékére vitte prostituáltnak. Szállást bérelt nekik, felügyelte őket, a bevételt pedig beszedte.

Az egyik nő végül a családsegítő szolgálathoz fordult, ezután kezdtek nyomozni az ügyben. Őrizetbe vették a férfit.

Külföldre vitte a nőketForrás: Ügyészség.hu

Az ügyészség kizsákmányolás céljából üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság ítélje 8 év fegyházbüntetésre. A férfit letartóztatták.