Fennakadásokat okozott a közlekedésben és az áramellátásban a Mátra magasabban fekvő területein lehullott jelentős mennyiségű hó - tudatta a Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő szerdán az MTI-vel.

Nagy Csaba tájékoztatása szerint reggeltől kora délutánig tíz alkalommal avatkoztak be a katasztrófavédelem szakemberei. Kilenc helyszínen kidőlt, illetve veszélyesen megdőlt fák képeztek forgalmi akadályt, vagy azok leszakadt ágai nehezítették a közlekedést, egy esetben pedig épületre dőlt fát távolítottak el a gyöngyösi hivatásos tűzoltók. 

Egy férfi a havazás és a szél miatt kidőlt fát vágja motoros fűrésszel Kékestetőn 2020. október 14-én.Forrás: MTI/Komka Péter

Mátraszentimre, Mátraszentlászló, Mátraszentistván és Bagolyirtás településeken hajnal óta szünetel az áramellátás, ami több mint ötszáz háztartást érint. Az áramszolgáltató munkatársai dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán - mondta el a Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére elmondta: a havazás miatt reggel lezárták a Mátraházáról Kékestetőre vezető bekötőutat.

Útra dőlt fa Kékestetőn 2020. október 14-én.Forrás: MTI/Komka Péter

A korlátozást azonban az útakadályok eltávolítását követően, kora délután feloldotta a rendőrség. A váratlanul jött télies időjárás miatt, a helyi információk szerint az ország legmagasabb pontján 14 centiméternyi hó hullott, az érintett térségben balesetről nem kaptak hírt - közölte Lázár Levente.