Novák Katalin: Soha nem olvasnék a gyerekeimnek ilyen mesekönyvből

NOVÁK Katalin
Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az otthonteremtési program újabb eleméről tartott sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2020. október 14-én.
Vágólapra másolva!
Már az egygyerekes családok költségeibe is beszáll az állam. Januárban indul az otthonfelújítási program. Akár 3 millió forintot is megtakaríthat, aki él a lehetőséggel. A Hír TV Magyarország élőben műsorának vendége volt Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin arra kérdésre, hogy ez már új a családvédelmi akcióterv2 része, igennel válaszolt.

- nyilatkozta a családokért felelős tárca nélküli miniszter, aki hozzátette:

Ez az otthonfelújítási program azoknak szól, akiknek megvan az otthonuk és nem szeretnének költözni, ezért nem vehetik igénybe a CSOK-ot.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az otthonteremtési program újabb eleméről tartott sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2020. október 14-én. Forrás: MTI/Soós Lajos

- tette hozzá a politikus, aki a Hír TV-ben elmondta azt is, hogy a terveik között szerepel, hogy egyszerűsítik az igénylés folyamatát és minimalizálják a visszaéléseket. Elsődleges céljuk, hogy a gyereket nevelő családoknak tető legyen a fejük felett. Az otthonteremtés mellett fontos a gazdaság serkentése is - jegyezte meg Novák Katalin.

- fogalmazott Novák Katalin, aki a műsor végén az LMBTQ értékeket tükröző mesekönyvről is elmondta a véleményét.

- mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter, aki hozzátette:

személyes véleménye az, hogy köznevelési intézményben nincs helye ilyen könyvnek, és ő soha nem olvasna a gyerekeinek ilyen mesekönyvből.