A székhez kötözött férfit teszik felelőssé, amiért halálra fagyott a kocsma előtt

kocsma, terasz, Nagylók, holttest, kihűlés
Vágólapra másolva!
A nyolc vádlottból csak négyen jelentek meg szerdán a Székesfehérvári Törvényszéken, ahol a nagylóki közmunkás halálának ügyét tárgyalták. A 43 éves férfit az éjjeli hidegben, részegen heccből a székhez kötözték, viszont másnap hajnalra kihűlt és meghalt a kocsma teraszán. Az ügyvéd szerint a közmunkás a felelős.
Vágólapra másolva!

Az ügyvédek szerint nem védenceik, hanem az áldozat felelős a tavaly novemberben történt tragédiájáért - írja a Blikk a szerdai tárgyaláson elhangzottakról.

A lap szerint mindössze négyen jelentek meg a tárgyaláson, és mind ártatlannak vallották magukat. Korábban az ügyészség 15 év börtönbüntetést kért a vádlottakra, viszont

akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is számíthatnak. Egyikük sem mondta, hogy sajnálnák a történteket.

"Nem vagyok bűnös" – ismételgette az egyikük, Kornélia, aki a vád szerint a kötözéshez három tekercs szigetelőszalagot adott a társainak. Ráadásul fotókat készített a megalázott férfiről, majd azokat felrakta a közösségi oldalra. Végül

a zárás után úgy ment haza, hogy magára hagyta a megkötözött férfit.

A lap felidézte, hogy a 43 éves férfit tavaly, heccből kötözték meg a nagylóki kocsma teraszán, miután jól leitatták, majd foszforral tömött cigit adtak neki, ami lángra lobbant a szájában. A férfi elaludt a teraszon, a hátára kötöttek egy széket, hogy ne tudjon mozogni, és magára hagyták. A közmunkásként dolgozó férfit másnap reggel találták meg, már a mentők sem tudták megmenteni az életét.

A rendőrség fotója a helyszínelésről a nagylóki kocsmánál Forrás: police.hu

"Ott se voltam a kötözésnél, a DNS-mintám azért került Zsolt székére, mert a kötözéshez használt szigetelőszalagot én adtam oda a másodrendű vádlottnak" – bizonygatta a Blikk szerint Kornélia. – "Amikor a többiek kihívtak a teraszra, Zsolt már a hátára kötözött székkel ült és hangosan horkolt.

Amikor zárás után elmentem, szóltam a többieknek, hogy engedjék el Zsoltot. Azt felelték, majd felébred és kioldozza magát."

A lap megkérdezte Surdy Miklóst, a harmadrendű vádlott ügyvédjét, aki szerint szakmaiatlan a vádirat, ugyanis

mindenkit előre megfontolt, különös kegyetlenséggel végrehajtott gyilkossággal vádolnak,

aminek a büntetési tétele 15 évtől életfogytig terjed. Az ügyvéd azt bizonygatta, hogy védence ott sem volt, amikor a férfit megkötözték.

Egyedül a negyedrendű vádlott mondta azt, hogy szégyelli magát, amiért nem oldozta el a székhez kötözött férfit.