Csodapaplannal és matraccal csaltak ki pénzt idős emberektől

rendőrség, vizes rendőrautó, felirat
Vágólapra másolva!
Két férfi eldöntötte, hogy úgy fognak pénzt szerezni, hogy idős embereket vernek át. Az áldozatok vagy betegek voltak, vagy elhitették velük, hogy azok, aztán csodatermékeket ajánlottak nekik, amiktől meggyógyulnak.
Vágólapra másolva!

A 36 és 37 éves férfiak 2015-ben találták ki, hogy egészségügyi felmérésnek álcázott termékbemutatókon,

többnyire idős embereket átverve, gyenge minőségű termékeket adnak el nekik az alap árnál jóval drágábban.

A csaláshoz több alkalmazottat is felvettek. Ők telefonon kutatták fel a kuncsaftokat, és szív- és érrendszeri vizsgálatra hívták meg őket Budapesten, Szegeden, Miskolcon, Kecskeméten és Pápán. A vizsgálatokat fehér köpenyes dolgozók végezték, hogy fenntartsák az illúziót, egyes esetekben valódi orvosokat is beszerveztek.

A kuncsaftok eredményét manipulálták, hogy jobban rájuk ijesszenek.

Amíg várták az eredményt, bemutatták nekik azokat a "csodatermékeket", amikről azt állították, hogy meg tudják szüntetni a panaszaikat.

Forrás: Police.hu

A matracokért, paplanokért és lágylézer készülékekért 60-900 ezer forintot kértek, és többnyire kaptak is.

A két férfi az áruk beszállításához használt cégeknél megkért egy 34 éves nőt és egy 31 éves férfit, hogy legyenek a strómanjaik. Végül a rendőrség elfogta a csalókat.

Az ügyészség a két férfit 134 rendbeli csalással és 2 rendbeli közokirat-hamisítással, az értékesítőt 53 rendbeli csalással, a két strómant közokirat-hamisítással vádolja. A két főszervező és az értékesítő ellen börtönbüntetést, a két stróman ellen pénzbüntetést javasolnak. Az alkalmazottak és a bevont orvosok ellen még folyik a nyomozás.