Több millió forintot csalt ki a szomszédjától egy szentesi nő

bankjegy, Svájci frank, deviza, hitel, pénz, illusztráció
Svájci frank bankjegyek.
Vágólapra másolva!
A nő már a megismerkedésükkor álnéven mutatkozott be idős szomszédjának, mert hamar felismerte, hogy korából fakadóan a férfi befolyásolható és kihasználható. A nő azt hazudta neki, hogy csak akkor veheti át a több milliós örökségét, ha előtte befizet 2,5 millió forintot. 
Vágólapra másolva!

Tavaly év elején ismerkedett meg a szentesi nő a szomszédjában élő idős férfival, akinek már akkor álnéven mutatkozott be

.A nő felismerte, hogy az idős férfi befolyásolható és kihasználható, ezért

elhatározta, hogy hazugságokkal pénzt és más értékeket fog szerezni tőle.

Illusztráció. Forrás: MTI/Oláh Tibor

Miután a férfi bizalmába férkőzött,

azt mondta neki, hogy 50 millió forintot örökölt, amit zároltak egy folyószámlán, aminek a feloldásához 2,5 millió forintra van szüksége.

A nő elhitette az idős férfival, hogy amint hozzájut az örökséghez, mindent visszafizet neki és közös életet fog kezdeni vele.

A következő négy hónapban a nő megkapta a 2,5 milliót a férfitől, aminek egy részét a saját pénzéből adta, de egy részét, a nő hatására felvett hitelekből tudta odaadni neki.

Ezen felül a nő egy előfizetéses mobiltelefont is vetetett magának, nagyjából 250 ezer forint értékben. Ebben az időszakban a szentesi nőnek a rokkantsági járadékán kívül más jövedelme nem volt, vagyona sem volt,

megélhetését kizárólag a férfitól megszerzett pénzből fedezte.

Összesen 2,75 millió forint kárt okozott az idős férfinak a nő, amit az eljárás során nem adott vissza és a telefont is eladta.

Az ügyészség nagyobb kárt okozó, üzletszerűen, a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalással vádolja a nőt.