A választás tanulsága az, hogy a magyarok nem kérnek a szélsőségekből

Vágólapra másolva!
ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a Századvég Intézet kutatója a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a vasárnapi országgyűlési választásról, valamint a baloldali pártok hibájáról.
Vágólapra másolva!

A kutató elemezte a vasárnapi időközi országgyűlési választást kiemelve, jól döntöttek a választók, amikor kifejezésre juttatták, nem kérnek egy kirekesztő politikusból. Hozzátette, korábban többször is aggályát fejezte ki, amennyiben az ellenzéki jelölt győzött volna, akkor törvényerővé emelkedhetne a homofóbia, az antiszemitizmus és a rasszizmus. Lomnici Zoltán emlékeztetett a parlament hétfői ülésére, ahol a kormánypárti Fónagy János is felszólalt, egy olyan képviselő, akit korábban egy jobbikos politikus akart listázni, az államtitkár is hangsúlyozta, a vasárnapi választás a jó és a rossz küzdelme is volt.

Az egy rettenetes dolog volt, hogy egy kirekesztő embert vállalt fel a baloldal – emelte ki a Századvég munkatársa. Nem minden baloldali párt ilyen – tette hozzá, hiszen az európai baloldali pártok szinte mindegyike a nép boldogulásért küzd, a magyarországiak esetében árnyaltabban kell beszélni, érdemes ennek kapcsán legalább egyszer ellátogatni a Terror Házába.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.