Békéscsaba külvárosában egy biciklis olyan közel hajtott egy robbanómotoros férfihoz, hogy az elesett, és súlyosan megsérült. A baleset okozója elhajtott a helyszínről, de néhány perc múlva visszament a sérülthöz. 

Közúti veszélyeztetéssel és cserbenhagyással gyanúsítanak a rendőrök egy biciklist. A 35 éves férfi  június 11-én Békéscsaba mellett, a Dobozi út bicikliúton szándékosan olyan közel hajtott egy robbanómotorral közlekedő férfihoz, ami megzavarta.A robbanómotoros elvesztette az egyensúlyát, elesett, és súlyosan megsérült. A biciklis elhajtott a helyszínről, majd percekkel később visszatért.

A kihallgatásán elmondta, hogy nagyon megijedt, és nem tudta, mit csináljon. A rendőrök lezárták a nyomozást, az iratokat, vádemelési javaslattal, tegnap küldték el az ügyészségre.

Forrás: Police.hu

A KRESZ részletesen leírja, mit kell tenni közlekedési baleset esetén. A balesetben érintett jármű sofőrje köteles azonnal megállni, a baleset sérültjeinek segítséget nyújtani és mindent megtenni azért, hogy a további baleseteket elkerülje. Amennyiben halálos, vagy sérüléssel járó balesetet okozott, értesítenie kell a rendőröket, és  gondoskodni kell a nyomok megőrzéséről. A helyszínt csak az intézkedő rendőr engedélyével szabad elhagyni. Ha úgy látják, hogy nem sérült meg senki, akkor is adják meg egymásnak az adataikat, elérhetőségeiket, hiszen a kárrendezéshet is szükség van ezekre, másfelől pedig, ha idővel kiderül, hogy mégis megsérült valaki, a történtek tisztázásához szükség van a balesetben érintettek közreműködésére - írja a Police.hu.