Súlyos sérülést okozott egy biciklis, majd elhajtott a helyszínről

Vágólapra másolva!
Békéscsaba külvárosában egy biciklis olyan közel hajtott egy robbanómotoros férfihoz, hogy az elesett, és súlyosan megsérült. A baleset okozója elhajtott a helyszínről, de néhány perc múlva visszament a sérülthöz. 
Vágólapra másolva!

Közúti veszélyeztetéssel és cserbenhagyással gyanúsítanak a rendőrök egy biciklist. A 35 éves férfi június 11-én Békéscsaba mellett, a Dobozi út bicikliúton szándékosan olyan közel hajtott egy robbanómotorral közlekedő férfihoz, ami megzavarta.

A robbanómotoros elvesztette az egyensúlyát, elesett, és súlyosan megsérült. A biciklis elhajtott a helyszínről,

majd percekkel később visszatért.

A kihallgatásán elmondta, hogy

nagyon megijedt, és nem tudta, mit csináljon.

A rendőrök lezárták a nyomozást, az iratokat, vádemelési javaslattal, tegnap küldték el az ügyészségre.

Forrás: Police.hu

A KRESZ részletesen leírja, mit kell tenni közlekedési baleset esetén.

A balesetben érintett jármű sofőrje köteles azonnal megállni, a baleset sérültjeinek segítséget nyújtani és mindent megtenni azért, hogy a további baleseteket elkerülje. Amennyiben halálos, vagy sérüléssel járó balesetet okozott, értesítenie kell a rendőröket, és gondoskodni kell a nyomok megőrzéséről.

A helyszínt csak az intézkedő rendőr engedélyével szabad elhagyni. Ha úgy látják, hogy nem sérült meg senki, akkor is adják meg egymásnak az adataikat, elérhetőségeiket, hiszen a kárrendezéshet is szükség van ezekre, másfelől pedig, ha idővel kiderül, hogy mégis megsérült valaki, a történtek tisztázásához szükség van a balesetben érintettek közreműködésére - írja a Police.hu.