A rendőrség azzal gyanúsít egy magyar vállalkozót, hogy meggyilkolt két villanyszerelőt, Orlik Vilmost és Mácsik Zoltánt. A holttestek egyelőre nem kerültek elő, É. Imre pedig tagadja a gyilkosságot. A rendőrség mindent tőle telhetőt megtett már az ügyben, most a Blikk információi szerint az FBI-tól kértek segítséget.

Mácsik Zoltán nagyjából két éve tűnt el, utoljára egy benzinkútnál láttak, ahol a korábbi főnökével, É. Imrével beszélgetett.

A Blikk úgy tudja, hogy az ügyön dolgozó rendőrök már korábban kérték az FBI segítségét, de választ csak most kaptak tőlük. A járványhelyzet alakulásán múlik, hogy mikor érkeznek Magyarországra.

Mácsik Zoltán és Orlik VilmosForrás: police.hu

A villanyszerelő családjának jogi képviselője, dr. Lichy József megerősítette a lap információit.

Valós az információjuk, én is úgy értesültem, hogy FBI-ügynökök segítik a nyomozást. Az itthoni nyomozók mindent elkövettek, sajnos azonban ez idáig nem jártak sikerrel. Véleményem szerint az FBI olyan technikai eszközökkel rendelkezik, amik talán profibbak az általunk ismerteknél. A VV Fanni-ügyben is hatalmas áttörést értek el, ők voltak, akik szinte centiméter-pontossággal be tudták mérni, hogy a vádlott melyik időpontban pontosan hol tartózkodott" – mondta az ügyvéd.

A villanyszerelő anyja és lánya a mai napig nem tudtak beletörődni abba, hogy a férfi talán nem megy többet haza. Az asszony korábban azt mondta a lapnak, hogy amíg nem tudnak méltó búcsút venni a férfitől, addig meggyászolni sem tudják.

Ahogy azt korábban megírtuk, Mácsik Zoltán 20018 márciusában egy Győrhöz közeli benzinkúton találkozott a volt főnökével, É. Imrével, aki nagyjából 3 millió forinttal tartozott neki. Ott látták őt utoljára, onnan a saját autójával hajtott el.

Egy másik villanyszerelő, Orlik Vilmos 2015 nyarán tűnt el, ő is Győrben találkozott a vállalkozóval, azóta nem látták. É. Imre neki is több millió forinttal tartozott.

A vállalkozó tagadja a gyilkosságokat, hosszú ideig letartóztatásban volt, most viszont házi őrizetben van.