Karácsony Gergely meglehetősen furcsa magyarázatot adott arra, hogy miért kampányolt az antiszemita Bíró László mellett a Mandinernek adott interjújában. A baloldali főpolgármester emellett megpróbálta letagadni a korábban tett ígéretét a 20 ezer forintos fűtéstámogatásról. 

Sajnos a magyar politikában csak kevesen tudnak a hibáikért bocsánatot kérni, szeretnék hinni abban, hogy Bíró bocsánatkérése hiteles és őszinte – ezzel a magyarázattal állt elő Karácsony Gergely abban az interjúban, amit a Mandinernek adott.

Karácsony megpróbálta megmagyarázni, hogy miért támogatott egy antiszemita jelöltetForrás: Beli Balazs/Facebook

A baloldali főpolgármester a beszélgetésben egyszerűen letagadta azon korábbi kijelentését, miszerint minden nyugdíjasnak húszezer forintos fűtéstámogatást adott volna. Pedig 2019. október 1-jén arról beszélt, hogy fűtési szezononként húszezer forintot kapnának a rászoruló nyugdíjasok és nagycsaládosok a fővárostól. Azt soha nem mondtam, hogy ezt az ígéretet a Fővárosi Önkormányzat finanszírozná. Én ezt az ígéretet annak a koalíciónak a nevében tettem, amellyel megnyertük a választást– így próbálta megmagyarázni Karácsony, hogy miért nem mondott igazat a tavalyi kampányban.

Mindezek mellett közlekedési ügyekben is szakértőként mutatkozott az interjúban:hogy egy vagy két sáv van megnyitva az autóforgalom előtt, sokkal kevésbé befolyásolja a dugók mértékét, mint gondolnánk.

Az utóbbi kijelentést alaposan megcáfolja, amit az Origo is több cikkben bemutatott, vagyis hogy milyen nehéz közlekedni a Nagykörúton.