A hétvégén még marad a borongós, esős idő. A jövő hét közepétől azonban egyre több napsütés várható.

Ma borongós lesz az idő, és szórványosan várható eső, záporeső. A legtöbb napsütés délnyugaton a délutáni órákban lehet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. Gyenge hidegfronti hatás érvényesül – írja a Köpönyeg.hu

Hűvös őszi idő lesz, délután 7-12°C valószínű. 

Vasárnap délig a Tiszántúlon erősen felhős marad az ég, és újabb eső, zápor is kialakul. Az ország nagy részén ugyanakkor már változóan felhős lesz az ég, legalább néhány órás napsütéssel, és csak elszórtan fordul elő zápor. Az északnyugati szél élénk, a Dunántúlon erős lesz. Reggel 0-7, délután 10-15°C között alakul a hőmérséklet.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hétfőn és kedden változóan felhős-napos, reggelente párás idő lesz, csapadék nélkül. A hajnali órákban többfelé lehet talajmenti fagy (2 méteres magasságban 3-4°C körül várható a hőmérséklet), délutánonként 11-17 fok valószínű.

Szerdán változóan felhős lesz az ég, főleg északon tartós rétegfelhőzet alakulhat ki. A legtöbb napsütés délen lesz. A déli szél egyre nagyobb területen megerősödik. 

14 és 20 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. 

Csütörtökön és pénteken nem várható lényeges változás az időjárásban. Északon, északkeleten inkább felhős, délen nagyrészt napos idő ígérkezik. Főleg délen fordulhat elő 20 fok körüli maximum.