Folytatódik az Operaház Maszkabál című sorozata - nézze és hallgassa élőben Balga Gabriella áriaestjét az Origón!

Balga Gabriella
Vágólapra másolva!
Folytatódik az Operaház élő közvetítéssorozata. A MaszkaBál 2020. október 17-i adásában a lírai koloratúr mezzoszoprán, Balga Gabriella ad áriaestet az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán. Az élő közvetítés 20:00 órától látható az Opera Facebook-oldalán és az Origón.
Vágólapra másolva!

Az előadást itt nézheti meg:

Balga Gabriella már gyermekkorában kitűnő eredményeket ért el népdalversenyeken, 7 éves korától hangszeres zenét tanult, 12 éves korától pedig klasszikus magánéneket is. A Zeneakadémián 2013-ban szerzett opera énekszakos mesterdiplomát. A Magyar Állami Operaházban 2012-ben debütált Hunyadi Mátyás szerepében Erkel Hunyadi László című operájában. Több nemzetközi énekverseny győztese és számos díj tulajdonosa, az Opera pedig a 2019/20-as évad Kamaraénekesévé választotta. Műsorában Mozart, Rossini, Meyerbeer és Bellini műveiből válogat. Egyik vendége a kétszeres Kamaraénekes Kolonits Klára lesz, aki rendszeres partnere az operaszínpadon, a meglepetésvendég a MaszkaBál koncepciójához híven egy pályakezdő művész. Az est rendezője Harangi Mária, műsorvezetője Mona Dániel, zongorán közreműködik Kálvin Balázs.

Balga Gabriella Forrás: opera.hu/Emmer László

Műsor:

Mozart: Titus kegyelme – Sextus áriája az I. felvonásból („Parto, ma tu ben mio")
Meyerbeer: A hugenották – Urbain áriája az I. felvonásból („Nobles seigneurs, salut!")
Rossini: Olasz nő Algírban – Isabella áriája a II. felvonásból („Per lui che adoro")
Bellini: Norma – Norma áriája az I. felvonásból („Casta diva") – előadja: Kolonits Klára
Bellini: Norma – Norma és Adalgisa kettőse az I. felvonásból („Alcun s'avanza... Oh! Rimembranza...") – közreműködik: Kolonits Klára
Bellini: Capuletek és Montague-k – Romeó cavatinája az I. felvonásból („Se Romeo t'uccise un figlio")
Rossini: A sevillai borbély – Rosina cavatinája az I. felvonásból („Una voce poco fa")