Furcsa rakományt talált a rendőr egy kamionban, amikor segített kimászni a bosznia-hercegovinai sofőrnek egy, a rakományát képező papírbálából. Az első adag megtalált kábítószer után pár órával még 10 hasonló csomagot találtak egy újbudai parkolóban. 

Csütörtökön egy férfi egy pomázi parkolóhoz hívott rendőrt, mert bajba került egy kamionsofőr. Miután kimentették a papírbálába szorult sofőrt, a kamion rakterében furcsa csomagokat vett észre a rendőr.  

A képre kattintva galéria nyílik a helyszínen készült fotókból.

A papírbálába szorult kamionsofőrForrás: police.hu

Azonnal erősítést és kábítószer-kereső kutyát kért, 

közben a helyszínen tartotta a könnyebb sérülései miatt ellátott bosznia-hercegovinai sofőrt, valamint egy segíteni próbáló magyar férfit, aki a rendőrnek elsőre teljesen hihető magyarázatot adott arra, hogy miért van a helyszínen. A rendőrkutya egyértelmű jelzést adott arról, hogy kábítószert rejt a csomag. A 8 kilós csomagot, ami 

az előzetes vegyész-szakértői vélemény szerint delta-9THC-t tartalmaz, 

lefoglalták, és a helyszínen lévő 71 éves bosznia-hercegovinai sofőrt és a 22 éves magyar férfit bevitték a kapitányságra.

A csomagForrás: police.hu

A kihallgatásuk során 

kiderült, hogy a fiatalabbik férfi nem véletlenül volt a helyszínen. 

Aznap reggel a 22 éves férfi egy vele egykorú barátjával ment a zsámbéki parkolóhoz, ahol a bosznia-hercegovinai sofőr kamionjából elkezdték átpakolni az autójukba a 11, egyenként 7-8 kilós leragasztott csomagokat. 

Az utolsó zsák kiemelése közben a 71 éves sofőr beesett és beszorult az egyik papírbálába. 

Amíg a 22 éves férfi társa elhajtott az autóval, addig ő előadta a rendőröknek a történetét arról, hogy éppen arra járt, és csak segíteni akart.

Az Újbudán megtalált többi csomagForrás: police.hu

A nyomozók még az éjszaka folyamán eljutottak egy újbudai parkolóba, ahol tíz darab, a kamionban találttal megegyező csomagot találtak, valamint több kötegnyi, összesen 91.927.900 forint értékű eurót és forintot foglaltak le.

A lefoglalt pénzForrás:

A pénz megszámolása is igényelt némi logisztikát, mert 

nem volt egyszerű olyan irodabútort találni, amin elfért a kipakolt pénz. 

A lefoglalt pénz egy részeForrás: police.hu

A két helyszínen megtalált kábítószergyanús anyag megközelíti a 90 kilogrammot, értéke a végfelhasználókhoz eljutva 226 millió forint. 

A 71 éves bosznia-hercegovinai sofőrrel szemben kábítószer birtoklása, a két huszonéves férfi ellen kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya.

A bíróság a sofőr és a zsámbéki parkolóból, a megpakolt autóval elhajtó férfi letartóztatását, a 22 éves segíteni próbáló férfi bűnügyi felügyeletét a tegnapi napon rendelte el.