Robbanás történt egy 200 négyzetméteres autószerelő műhelyben és garázsban, a XIX. kerületben, az Üllői út és a Vécsey utca sarkán - írja a katasztrófavédelem honlapja. Egy ember megsérült, a környéken lakók is hallották a robbanást.

A robbanást elsődleges információk szerint 

egy gázüzemű autó tartályának felhasadása okozta. 

A fővárosi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral oltották el a lángokat.

Robbanás történt egy 200 négyzetméteres autószerelő műhelyben és garázsban, a XIX. kerületben.Fotó: Koncz Márton - Origo

Az Országos Mentőszolgálattól az Origo megtudta: a balesethez két mentőegységet is riasztottak.

A robbanásban egy fiatal férfi könnyebben sérült meg, őt a helyszíni ellátás után kórházba vitték.

Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője elmondta a sérültről, hogy: A 37 éves férfi könnyebb sérültnek minősült, horzsolásokat és enyhe, kis kiterjedésű égési sérülést szenvedett, valamint a bokáját fájlalta.Ellátták a sebét, majd a baleseti sebészet ügyeletére szállították.

A Ripost azt írja, hogy a környéken lakók is hallották a detonációt.

A kisfiam az ágyon feküdt, az is megremegett. Először azt gondoltam, hogy földrengés, aztán láttam a nagy fekete füstöt

- fogalmazott egy Táncsics utcában lakó nő.

Egy ember megsérült, a környéken lakók is hallották a robbanást.Fotó: Koncz Márton - Origo

A Nagy Sándor utcában lakók is arról számoltak be, hogy földrengés-szerű élményben volt részük, megremegtek az ablakok. Aki még közelebb lakik, azt mondta, hogy tárgyak estek le a polcról és több kisebb robbanást lehetett hallani.

Frissítés: Megindult a villamosközlekedés

Újra a teljes vonalon jár az 50-es villamos az Üllői úton. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint az 93A és a 136E autóbuszok is újra az eredeti útvonalon közlekednek.