Egy orvos az után fogadott el 150 ezer forint hálapénzt, hogy vélhetően tudta, hogy a betege haldoklik. Kiss Antalné Gitta a Ripostnak mesélte el, hogyan halt meg szinte egyik napról a másikra a férje.

Kiss Antalné Gitta a lapnak azt mondta, hogy férje mindössze hat héttel az után halt meg, hogy először rosszul lett, a férfinak agydaganata volt.

A férfi a Tétényi úti kórházba került, onnan átirányították egy másik intézménybe mintavételre, ott tervezték a műtétjét.

A férfi felesége érdeklődött a többi betegnél, hogy mi a szokás, mennyit kell adni műtét után. Azt mondták, nagyon menő orvoshoz kerültünk, 150 ezer a tarifája - mesélte a Ripostnak az asszony.

Az asszony összekészítette a pénzt. A férje a mintavétel után rosszul lett, azonnal műteni kellett. A feleségét nem tájékoztatták a műtétről. Másnap, amikor meglátogatta volna a férjét, a kórházi ágyban egy idegen feküdt, kiderült, hogy a férfi intenzív osztályra került. 

A férjem akkor már nem volt magánál, lélegeztetőgépre kapcsolták. 

A férfit éjjel megműtötték, és a műtétet végző orvos később - az orvos telefonhívására - találkozott a nővel, aki reménykedett a férje felépülésében. 

"Odaadtam a borítékban a 150 ezer forintot, ő pedig eltette." 

A műtét után a nő férjét átszállították egy másik kórházba, ott halt meg két nappal később. Én a mintavétel után beszéltem vele utoljára. Pár héttel azelőtt még egy életerős, 73 éves férfi volt. Máig őrzöm utolsó sorait, amiket nekem írt" – mondja az asszony, hozzátéve, hogy a Tétényi úti kórházban, ahol diagnosztizálták a férje betegségét, sem az orvos, sem a nővér nem fogadott el tőle egy fillért sem.