Kilencmillió forint értékben lopott ki memóriakártyákat egy férfi, a nevelt lánya adta el az interneten.

Egy műszaki termékeket forgalmazó cég képviselője tett feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányságán, miután a negyedéves leltár eredménye szerint közel kilencmillió forint értékű SSD merevlemez hiányzott az újpesti raktáruk készletéből - írja a Police.hu.

A rendőrök a biztonsági kamerák felvételei alapján azonosították az elkövetőt, az 53 éves K. Istvánt, aki takarítóként dolgozott a cég raktárában.

A gyanú szerint ráadásul az alkalmazott hónapokon keresztül lopott SSD meghajtókat: a férfi csak kivette a termékeket a dobozából, majd zsebre tette őket és hazavitte. Otthon pedig a nevelt lánya, a 27 éves K. Bettina meghirdette az interneten az elektronikai cikkeket és eladta.

A nevelt lánya adta el az interneten

Az újpesti rendőrök október 8-án munkahelyén elfogták K. Istvánt, illetve újpesti lakásán K. Bettinát.

A férfi zsebében még az elfogásakor is találtak SSD meghajtókat, majd az újpesti lakásukban további 14 merevlemezt foglaltak le.

Mint írják, a férfi és nevelt lánya is beismerte a bűncselekmények elkövetését. A IV. kerületi nyomozók K. Istvánt üzletszerűen elkövetett lopás bűntett, K. Bettinát orgazdaság bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.