Múlt héten pénteken jogerősen 21 év fegyházra ítélte a Kúria N. Jánost, a darnózseli hentest. A férfi meggyilkolta feleségét, majd az otthoni húsfeldolgozójában feldarabolta és elégette, a maradványokat pedig szétszórta egy mezőn. Most a nővére is börtönbe kerülhet, mivel korábban hazudhatott a bíróságon – írja a Bors.

A darnózseli hentes nővére azért kerülhet börtönbe, mert korábban hazudhatott a vallomásában, hogy alibit szerezzen N. Jánosnak. A meggyilkolt asszony, K. Judit családjának jogi képviselője, dr. Gál András a Borsnak elmondta, hogy a nőnek, mint közvetlen családtagnak joga lett volna megtagadni a vallomástételt. Erre többször is figyelmeztették, de nem élt a lehetőségével.

Az elítéltnek két nem fogadott hívása volt a testvérétől az elkövetés idején. A cellainformációkból kiderült, hogy nem egy helyen tartózkodtak, de a testvére többször is azt állította, hogy N. János abban az időben nála volt– magyarázza az ügyvéd, aki ezt szóban és írásban is jelezte, így valószínűleg hamis tanúzás miatt eljárás fog indulni a nő ellen. A hazugságáért akár 5 évre is börtönbe kerülhet.

N. János a győri bíróságonForrás: MTI/Krizsán Csaba

Az ügyvéd szerint jó eséllyel börtönbüntetést fog kapni, mivel nem nagyon tud elképzelni annál súlyosabb hamis tanúzást, mint amikor valaki egy minősített gyilkosságot próbál pártolni.

Korábban N. János gyereke is hazudott a vallomásában. Ő azt állította, hogy az apja már otthon volt, amikor ő hazaért, ezzel szemben a férfi csak 11 előtt ért haza, amikor a felesége már valószínűleg a csomagtartójában volt. A gyerek ellen azért nem indult eljárás, mert a vallomása idején még csak 12 éves volt.

Ahogyan azt korábban megírtuk, a darnózseli hentesként megismert N. Jánost jogerősen 21 év fegyházra ítélte a Kúria múlt hét pénteken. A vád szerint K. Judit és a férfi házassága akkor romlott meg, amikor N. János rajta kapta a feleségét a szeretőjével 2011-ben. Sokat vitatkoztak, a férfi sokszor agresszív volt a nővel, aki 1 évvel később el akart válni.

N. János 2014 májusában megvárta a nőt a mosonmagyaróvári munkahelye előtt és megölte. A holttestet betette az autója csomagtartójába és hazament. Megvárta, hogy a gyerek elaludjon, majd bevitte a holttestet az otthoni húsfeldolgozójába és feldarabolta. A maradványokat elégette, majd a hamvakat szétszórta egy közeli mezőn. Az eszközöket, amivel feldarabolhatta a feleségét, sóval fertőtlenítette.