Élete legfélelmetesebb pillanatait élte át egy 64 éves férfi, amikor a Lyukóvölgyben lévő hétvégi háza kertjében rárontott a környéken kóborló medve. A medve a hétvégén bukkant fel Miskolc környékén, a szakértő szerint vélhetően szeretne visszatalálni az erdőbe, hiszen a tél közeledtével a nyugalmat keresi.

Élete legfélelmetesebb pillanatait élte át Bukor István hétfőn hajnalban, amikor a Lyukóvölgy környékén kóborló medve rárontott birsalmaszedés közben a hétvégi háza kertjében - írja a Blikk

Amikor a sarokra értem, egyszer csak egy borzalmas, rettenetesen ijesztő üvöltést hallottam. Egy közeli, gondozatlan szederbokor mögül jött a hátborzongató hang, 

azonnal tudtam, hogy nem maradhatok, mert veszélyben az életem  – mondta a lapnak a 64 éves férfi. Hozzátette: nem volt kérdés számára, hogy egy medve ordított rá, és azonnal az autójához rohant, bepattant a kocsiba és gázt adott. A segélyhívó számot is csak akkor hívta fel, amikor már kissé eltávolodott. 

Vissza akar térni az erdőbe

A Miskolci Önkormányzati Rendészet kamerái vasárnap éjjel észlelték a medvét, de a Miskolchoz közeli Lyukóvölgy lakosai már napokkal korábban felfedezték az állat lábnyomait a környéken. 

A Boon.hu cikke szerint járőrözés indult a helyszínen, a Miskolci Önkormányzati Rendészet mezőőrei járják majd a lyukói területeket, valamint lovas polgárőrök is érkeznek a megyéből Miskolcra. 

A Bükki Nemzeti Park szakreferense a Blikknek azt mondta, hogy a medve - főleg a tél közeledtével - a nyugalmat, az erdőt keresi, valószínűleg szeretne visszatérni az otthonába,  hiszen nem a városi élet a természetes élőhelye. Ha a szakemberek megtalálják az élelem után kóborló állatot, megpróbálják az erdőbe visszaterelni.