Egészen elképedtem, amikor megláttam a Párbeszéd plakátját a rajta lévő politikai üzenettel - írta a közösségi oldalán Laár András humorista az után, hogy a baloldali párt az általa megformált Besenyő Pista bácsival próbálta meg lejáratni Müller Cecíliát. Karácsony Gergelyék természetesen nem kértek tőle engedélyt. 

A humorista az alábbi, felháborodott hangvételű írást tette közzé kedden:

"1. A beleegyezésem nélkül használták fel az egyik legismertebb karakterem, Besenyő Pista bácsi képét, Müller Cecília mellé montírozva.
2. Mindig törekedtem arra, hogy kimaradjak a politikai vitákból, mert sem politikus nem vagyok, és nem is hiszek a politikai megoldásokban.
3. A jobb és baloldal jelenlegi szembenállását, egymás elleni "élet-halál" harcát természetellenesnek tartom, hiszen az ember mint lény úgy teljes, hogy jobb keze és balkeze is van, és ezek a kezek egymás segítésére vannak teremtve, nem pedig egymás elleni küzdelemre. A politika színterén is ezt az együttműködést várnám el mindkét oldaltól. Mivel ennek a fordítottja valósul meg a valóságban, maga a politika, mint módszer vált hiteltelenné számomra. Ezért érint nagyon kínosan, ha politikai ügyekhez próbálnak engem hozzáragasztani.
4. Én magam soha nem álltam be egyik táborba se, nem adtam a nevemet, és a karaktereimet egyik oldal mellé, de ellene sem.
5. A maszkviseléssel kapcsolatban egyébként szabálykövető vagyok, szerintem jó, ha védjük magunkat, és embertársainkat a maszk segítségével, ugyanakkor megértem azokat is, akik lázadnak a maszk ellen, hiszen kényelmetlen. Ez a személyes álláspontom.
6. Nem örülök, hogy a maszk-vitába belerángattak a megkérdezésem nélkül.
7. Ezzel a személyiségi, és szerzői jogaim is sérültek. Meg vagyok döbbenve, hogy ilyet manapság meg lehet tenni. Nekem eszembe se jutna egy ismert ember képét a megkérdezése nélkül ilyen kontextusba helyezni."

 

A hazai baloldal minden eszközt megenged magának annak érdekében, hogy akadályozza a kormányt a járvány elleni küzdelemben,  

ez alól még a szakemberek lejáratása sem jelent kivételt. Több cikkben is beszámoltunk róla (itt és itt), hogy az elképesztő szakmai munkát végző, a járvány elleni védekezést az (első hullám alatt) sikeresen levezénylő Müller Cecíliának is nekiestek. 

FRISSÍTÉS:

A Párbeszéd kedden délelőtt elnézést kért Laár Andrástól, továbbá azt írták, hogy törölték a korábbi bejegyzésüket.