Magyarországon a járvány alatt harmadannyian haltak meg, mint az EU átlaga - derül ki a legújabb statisztikákból.

Egymillió főre jutó fertőzöttek számát tekintve az Európai Unióban nagyon jól áll Magyarország a WHO október 18-i adatai szerint.

Forrás: Origo

Magyarországon a járvány alatt harmadannyian haltak meg, mint az EU-átlag. Az egymillió főre jutó halottak számát tekintve Ausztria és Dánia előttünk áll, de a nyugati országokat tekintve és régiós szinten sem állunk rosszul.

Forrás: Origo

A fertőzöttekhez képest a halottak arányát nézve a középmezőnyben foglalunk helyet, de a nyugati országos többségét tekintve jobban állunk, Olaszországhoz, Belgiumhoz és Svédországhoz képest például sokkal jobban.

Forrás: Origo

Orbán Viktor miniszterelnök még szeptemberben úgy fogalmazott, hogy Magyarország a járványügyi védekezés sikerét az emberéletekben méri. Akkor azt mondta, hogy más európai országokkal összehasonlítva Magyarországon jóval kevesebben halnak meg a járvány miatt és ezt a friss statisztikai adatok is alátámasztják. A miniszterelnök akkor elmondta, hogy 

fel kell készülni arra, hogy Európában lényegében mindenhol nőni fog a fertőzöttek és a halottak száma, Magyarország pedig a védekezés sikerességét az emberéletekben méri.