A magát független politikai elemzőnek mondó, de a Dumaszínház humoristájaként is dolgozó, korábban a Heti hetes című műsorban is szereplő Ceglédi Zoltán csatlakozott Donáth Anna momentumos EP-képviselő stábjához. Havi bruttó 865 ezer forintért.

A mostanában botrányt botrányra halmozó, illetve önmagát és a pártját lebuktató Donáth Anna hivatalos oldala Ceglédit helyi asszisztensként tünteti fel – írja a történtekről Soros blogja, a 444.

Donáth Anna fizeti a magát független elemzőnek feltüntető Ceglédi ZoltántFotó: Hirling Bálint - Origo

A szerződés szerint Ceglédi január eleje óta dolgozik az EP-képviselő mellett. Egyéves szerződést kötöttek vele,  javadalmazása, amit Donáth Annától közvetlenül kap, havi bruttó 865 ezer forint. Mint a 444 írja, eddig egyik fél sem hozta nyilvánosságra a szerződést. 

Ceglédi egyébként két éve arról beszélt: nem dolga politikusok munkáját elvégezni, nekik kampányolni, és nem véletlenül nem dolgozik pártoknak és politikusoknak, mert így nem sorolhatja őt senki „sajátjai" közé.

A magát független és objektív elemzőnek mondó Ceglédi a Dumaszínház humoristájaként önálló esteket is szervez, rendszeresen publikál a Jelen hetilapban és a Szeged.hu önkormányzati oldalon, több tízezres Facebook-követőtábora van, tévéműsorok, elsősorban az ATV rendszeres vendége. Korábban pedig a baloldali közszereplők műsorának, a Heti Hetesnek az állandó résztvevője is volt. 

Nagy kérdés, hogy miért állt elő most ezzel a történettel a baloldalnak sokat segítő Soros-blog? 

Minden bizonnyal valamin összeveszhettek Donáth Annával, ezért hozhatták nyilvánosságra a számára kényelmetlen információt. De az is előfordulhat, hogy a másik érintettel, Ceglédi Zoltánnal vesztek össze valamin, a cikk pedig bosszú.