Országszerte csapott be nyugdíjasokat három árus, akik idős embereknek többszörös áron kínáltak ágynemű-garnitúrákat. A békéscsabai rendőrök a csoport két tagját Orosházán, harmadik társukat pedig Salgótarjánban fogták el.

Orosházán egy 40 éves nőt és egy 36 éves férfit, míg Salgótarjánban egy szintén 36 éves férfit fogtak el a rendőrök. Mindhárman salgótarjániak, a férfiak unokatestvérek. A gyanú szerint az Orosházán elfogott páros 2020 márciusában és júniusában összesen négy alkalommal közel másfél millió forintot csalt ki Békés megyében élő idős emberektől.

Régi trükk

Néhány ezer forintot érő paplanokat adtak el a gyanútlan vásárlóknak többszörös áron, volt, amikor több százezer forintért. Az Orosházán elfogott férfi hasonló módszerrel szerzett több mint hatszázezer forintot. Ő 2020 márciusa és augusztusa között Győr-Moson-Sopron megyében, Tolna megyében és Vas megyében összesen öt alkalommal csapott be nyugdíjasokat olcsó ágynemű-garnitúrákkal.

A békéscsabai rendőrök a csalással gyanúsítható férfiakat és nőt őrizetbe vették. A nyomozók lefoglalták tőlük az autójukat, valamint 60 darab paplant és több százezer forintot. Azt még vizsgálják, hogy összesen hány bűncselekményt követhettek el.

Házalókat ne engedjenek be a lakásba!

A történtek kapcsán a rendőrség kéri az időseket, hogy házaló árusokat ne engedjenek be! Ha úgy látják, hogy kedvező ajánlatot kaptak, akkor az árust hívják vissza egy későbbi időpontra, amikor gyermekeik, unokáik vagy szomszédok is ott vannak! Együtt mérlegeljék, hogy az a dolog, amit meg szeretnének vásárolni, megfelelő minőségű-e, és az ára a minőséget, illetve a piaci árakat is figyelembe véve valóban kedvező-e. Ha vásárolni szeretnének, akkor ne egyedül fogadják az árusokat, és soha ne vegyék elő előttük az összes megtakarított pénzüket!