Az erzsébetvárosi DK-s képviselőt, Borka-Szász Tamást tetten érték, miközben ipari mennyiségben lopta az önkormányzat hálózatáról az áramot. A lebukás után számtalan kérdés merült fel. Szalma György, az Origo újságírója és Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője volt Velkovics Vilmos műsorvezető vendége a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Hogyan lehetséges, hogy nem tűnt fel senkinek ez az áramlopás? - tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető Szalma Györgynek, az Origo újságírójának.

Kollégánk szerint nem életszerű, egyszerűen kizárt az, hogy párttársai ne tudtak volna Borka-Szász Tamás tevékenységéről, főleg úgy, hogy az eset után mandátumát is visszaadó képviselő Oláh Lajos DK-s országgyűlési képviselő bizalmasa. Szalma György szerint egy olyan magas rangú önkormányzati hivatalnokról van szó, akinek az irodájában rendszeresen zajlottak egyeztetések, megbeszélések.

A beszélgetés során arra is kitértek, hogy a felvételek arról tanúskodnak, hogy egy közel másfél millió forintos számítógéppel végezték a bitcoin bányászatot. A PC-ről jelenleg várják a számlát, hiszen annak a gyanúja is felmerült, hogy azt önkormányzati eszközbeszerzés során szerezték be – hangzott el.

Ezt követően Velkovics Vilmos Bajkai Istvánnal, a Fidesz országgyűlési képviselőjével beszélgetett az ügyről. „Én úgy gondolom, hogy Borka-Szász Tamás egy katona a DK rendszerében, aki parancsokat hajt végre. Kizártnak tartom én is, hogy ő egy magányos elkövető lett volna, aki csak úgy kitalálta, hogy ő pénzt fog keresni az önkormányzat épületében, súlyos bűnözőkkel, nemzetközi bűnözőkkel való kapcsolattartás útján, hisz a dark weben valójában nemzetközi bűnözőknek a köréhez tartozik. Tehát azt gondolom, hogy ilyen merészséget én nem feltételezek Borka-Szász Tamásról. Meggyőződésem és ez a véleményem. (...) Nekem az a véleményem, hogy pártfinanszírozást szolgált ez a bitcoin bánya" - hangsúlyozta Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője.

A műsor során az országgyűlési képviselő később hozzátette: „Ha ez egy pártfinanszírozási ügy, akkor azt gondolom, hogy a DK így gyűjtött pénzt. (...) A legsúlyosabb ügy ebben, hogy ez egy láthatatlan pénz. Sem az adóhatóság, sem a bankok nem látják a bitcoint, mint fizető eszközt."

A teljes adás itt megnézhető: