Rettegésben tartotta a kál-kápolnai vasútállomás utasait egy rabló

kál-kápolna vasútállomás
kál-kápolna vasútállomás
Vágólapra másolva!
Tavaly nyár óta több embert is kirabolt a kál-kápolnai vasútállomáson egy 24 férfi, aki korábban is volt már büntetve. Fiatalkorúként rablás miatt javítóintézetben volt, nagykorúként zsarolás miatt töltött 2 évet börtönben.
Vágólapra másolva!

2019. augusztus 3-án késő délután, a 24 éves férfi kiment Kálon a vasútállomásra, ahol a külső vágányokon álló tehervonatok között várt addig, amíg meg nem látta a 47 éves áldozatát, aki a síneken átvágva igyekezett hazafelé.

A férfi odament és leszólította a 47 éves férfit azzal a valótlan indokkal, hogy korábban az, ellopott tőle 2000 forintot egy kávézóban.

A meglepett férfi mondta, hogy ő sosem járt abban a kávézóban, a támadó azonban nem adta fel, azzal fenyegette meg az ismeretlent, hogy megveri, ha nem adja neki oda a pénzt, mire kapott is 400 forintot. Ezzel nem elégedett meg a rabló és

nekiszorította az egyik vagonnak és átkutatta a zsebeit és elvette a nála lévő pénzt, összesen 2500 forintot.

A kál-kápolnai vasútállomás. Forrás: ugyeszseg.hu

Idén februárban szintén a kál-kápolnai vasútállomáson meglopott egy 15 éves fiút. Mindezt úgy tette, hogy

megkérte, hogy ölelje meg őt hálából, amiért korábban visszaadta neki az elveszett pénztárcáját.

A kiszolgáltatott fiú kényszerből átölelte, a 24 éves férfi pedig táncolni kezdett, hogy elterelje a fiú figyelmét, közben belenyúlt a zsebébe és kivett belőle 200 forintot.

Néhány héttel később ismét kirabolta ugyan ezt a fiút az állomáson.

Nekilökte egy jelzőoszlopnak, aztán lefeszítette a védekező fiú karjait és elvette tőle a nála lévő 1130 forintját.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő, különös visszaeső férfit két rendbeli rablással, valamint üzletszerűen, zsebtolvajlás útján elkövetett lopással vádolja.

Az ügyészség javasolta a vádiratban, hogy az eddig a vallomástételt megtagadó férfivel szemben, ha az előkészítő ülésen beismeri mindent,

ítéljék 8,5 év börtönbüntetésre.

A beismeréstől függetlenül pedig azt javasolják, hogy rendeljenek el részleges vagyonelkobzást és kötelezzék kártérítésre és a nyomozás során felmerült 639 794 forint bűnügyi költség megfizetésére.