Úgy megütött egy férfi egy másikat Budapesten a XXI. kerületben, hogy az elesett, ráadásul a fejét beverte. Életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol nem sokkal később meghalt. Az orvosok szerint más betegség miatt. Csakhogy az ügyészség szerint sok a hasonló támadás, ezért ezeket komolyan kell venni, és súlyosan kell büntetni.

Egy 36 éves férfi két éve fényes nappal a gyerekével sétált Csepelen, amikor felfigyelt egy 75 éves, részeg férfira, aki a járdán vizelt. Rászólt az idős emberre, akit a vita végén meg is ütött, méghozzá olyan erővel, hogy utóbbi hanyatt esett, és feje a földhöz csapódott, amelytől életveszélyes koponyatörést és agyzúzódást szenvedett. Az agresszív férfi mentőt hívott, a megvert férfit pedig kórházba vitték, ahol ellátást kapott, azonban a fejsérülésétől függetlenül, 

a korábban kialakult szívproblémái miatt meghalt. 

A verekedőt most első fokon két évre ítélték, az ítéletet azonban négy évre felfüggesztették.
Az ügyészség az ítélet ellen fellebbezett. Ők azt szeretnék, ha a férfi letöltendő börtönt kapna, méghozzá többek között azért, mert egy idős embert támadott meg,  és mert a hasonló jellegű, erőszakos vitarendezések elszaporodottak.