A legtöbb dolguk ma éjjel, a Bács-Kiskun megyei rendőröknek volt, csak ebben a megyében, éjféltől kora reggelig 40 migránst állítottak meg és kísértek vissza a biztonsági határzárhoz - írják a honlapjukon a rendőrök.

Csongrád-Csanád megyében, éjfél előtt nem sokkal, Röszke külterületénél tartóztattak fel a rendőrök 3 férfit, akik marokkóinak mondták magukat, de ezt hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ahogy azt sem, hogy jogszerűen tartózkodnának Magyarországon.

Nem sokkal később ugyan itt, majd rá fél órára is, 1-1 magukat szintén marokkói állampolgárnak valló férfit állítottak meg, akiket úgy, ahogy a korábban megállított 3 férfit is, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.  

Nem sokkal 6 óra előtt, egy román kamion akarta átlépni az államhatárt a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen.

Forrás: police.hu

A magyar és román közös ellenőrzés során a raktérben 6 migránst találtak megbújva a rendőrök.

Mindegyikük afgánnak vallotta magát, de ezt egyikük sem tudta igazolni, sem azt, hogy jogszerűen vannak Magyarországon.

Forrás: police.hu

Velük szemben a román hatóság jár el, tiltott határátlépés miatt.

Bács-Kiskun megyében, Katymárnál éjjel fél 2-kor 6 migránst, ugyan ebben az időben

Hercegszántó-Hóduna külterületén pedig 10 migránst, 2 nőt és 8 férfit tartóztattak fel a rendőrök,

közülük mindenki szírnek vallotta magát. Személyazonosságukat egyikük sem tudta igazolni, ahogy a jogos tartózkodásukat sem, ezért mindenkit visszakísértek a rendőrök az ideiglenes határzárhoz. Pár órával később, szintén Hercegszántó-Hóduna területén 7 férfit találtak a rendőrök, ők is szír állampolgárnak vallották magukat. Tompánál 

húsz perccel 5 óra előtt egy férfi próbált meg bejutni egy kamion alvázára felkapaszkodva.

A férfi szírnek vallotta magát, de sem ezt, sem a jogszerű tartózkodását nem tudta igazolni, ezért őt is, ahogy a korábban feltartóztatott 7 migránst is, visszakísérték a határzárhoz. Ezután Hercegszántó-Hódunánál

reggel 6 órakor egy 6 fős, két órával később 5-5 fős csoportot állítottak meg.

Közülük volt, aki szír és volt, aki marokkói állampolgárnak vallotta magát. A rendőrök mindegyiküket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.