A gyógyulás útjára lépett és már látja a fényt az alagút végén a kétgyerekes családapa, Bronz Gábor, akinek a felesége egy öngyilkos miatt kellett meghaljon az utcán.

A kétgyerekes édesapa nyáron, váratlanul vált özveggyé, amikor egy öngyilkos férfi egy újbudai ház 14. emeletéről pont az utcára kilépő feleségére zuhant. Feleségének esélye sem volt a túlélésre, olyan erővel csapódott rá a halálba ugró férfi - írja a Blikk.

Gábor nem sokkal később ért a tragédia helyszínére, felesége a kezei között halt meg. Kisfiuk, a három és fél éves Márton közvetlen közelről nézte végig a történteket, féléves kishúga, Boglárka pedig a babakocsiban volt. Néhány centin múlt, hogy neki nem esett semmi baja.

Az épület, melyből kizuhant az öngyilkos 2020. július 31-énFotó: Polyák Attila - Origo

Gábor a Blikknek nyilatkozva azt mondta, hogy mára már a gyógyulás útjára lépett. 

Bármilyen furcsán is hangzik, de tudomásul kellett, hogy vegyem: az élet megy tovább. Az emberi lélek egy fantasztikus szerkezet, a legnagyobb fájdalomból is képes, ha nagyon lassan is, de kigyógyulni. Ma már nem tölti ki minden pillanatomat a gyász, miközben pontosan tudom, hogy soha semmi nem lesz már olyan szép és tökéletes, mint Erzsébettel volt. Ma már nem tartom közhelynek, hogy az idő begyógyítja a sebeket. Természetesen a kisfiam és én is rendszeresen járunk pszichológushoz, a szakember rengeteget segít mindkettőnknek. Most már azt is ki merem mondani, hogy egyszer még lesz új párom, ami nekem legalább annyira jót tesz majd, mint a gyerekeknek. Azzal is számolok, hogy valószínűleg olyan hatalmas érzéseket nem fogok már senkivel megélni, mint Erzsébettel, de ennek a felismerése nem zárja ki, hogy párkapcsolatom legyen. 

Az édesapa úgy érzi, a régiek nagyon tudtak valamit, s most ő is azt gondolja, hogy a gyászfolyamat egy évig tart. Addig is minden szabad percét a két gyermekével tölti, akik hozzá hasonlóan egyre jobban vannak. 

Márton nagyon szereti az óvodát, és – a legnagyobb boldogságomra – egyre többet mosolyog. Nagyon féltettem őt, mert rettentően anyás volt, de fantasztikus bölcsességgel viseli a helyzetet. Erősen hiszem, hogy egyszer még teljes családban élhet majd, hiszen az lenne neki a legjobb. Persze, az édesanyja emlékét mindig ápolni fogjuk  – mondta Bronz Gábor.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!