Autóval és aranylánccal is fizettek a kecskeméti dílerek

Kokain, kábítószer, illusztráció
2017-ben rekordmennyiségű, 8,1 tonna kokaint foglalt le Németországban (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Elkapták a rendőrök a kecskeméti új pszichoaktív anyagot beszállító férfit és két vevőjét is, akik tovább árulták a porokat. Összesen öt ember ellen emelt vádat az ügyészség.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a beszállító férfi több mint egy éven keresztül új pszichoakítv anyagot, egészen pontosan etil heptedront és etil-hexedront tartalmazó

„kristály" és „púder" fantázianevű porokat árult, grammonként 1600 forintért

egy kecskeméti férfinek. A kecskeméti dílernek az élettársa is segített a pszichoaktív anyag továbbadni, alkalmanként ő szolgálta ki a vevőket, valamint a ruhájába rejtve segített a por elhozatalában is.

A férfi és élettársa a port műanyag csomagokban adta tovább, grammonként 2500-3000 forintért.

Egyszer a kecskeméti férfi eladott egy autót a férfinek, akitől vette az új pszichoaktív anyagot, ő pedig

az autó árát részben „púderrel" fizette ki.

Egy másik alkalommal a férfi az aranyláncával fizetett a fehér porért a beszállítójának 600.000 forint értékben, aki ekkor amfetamin tartalmú, sárgásfehér színű port adott neki ajándékba egy cigis dobozban.

Illusztráció. Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Lino Mirgeler

Egy másik kecskeméti dílernek is adott el 770.000 forint értékben a porból,

amit a férfi tovább akart értékesíteni. Ezt azonban a 2019. október 28-án, Jászkarajenőn tartott rendőrségi ellenőrzés meghiúsította. A kecskeméti rendőrök összehangolt akció keretében a társaság három tagját őrizetbe vették, a kutatás során előkerült új pszichoaktív anyagokat és kábítószert lefoglalták.

Az ügyészség a büntetett előéletű négy férfival és egy nővel szemben, új pszichoaktív anyaggal kereskedéssel, hármukat pedig ezen felül, kábítószer birtoklással is vádolja, ezért valamennyi vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását javasolják.

Ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.