A koronavírus-járvány idején megtartott baloldali tüntetés egészségügyi következményei súlyosak lehetnek, hiszen sok felvonulón nem volt maszk. A baloldali kettős mérce persze itt is jelentkezik: Fekete-Győr András mulasztásáról, vagy éppen a tüntetésük maszkproblémáiról egyetlen sort sem lehet olvasni Soros blogjától kezdve a régi indexesek blogszerűségén át például a 24-ig.

Ahogy megírtuk, a koronavírus-járvány ellenére a baloldali pártok tüntetést szerveztek a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltására hivatkozva.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Természetesen, ahogy az egész blokádszerűség kezdete óta, a pártok úgy tettek, mintha semmi közük nem lenne az egészhez, az egyetemistákat tolták maguk előtt, most is. Azonban kiderült: a tavalyi baloldali főpolgármester-előválasztást intéző aHang nevű cég a szervező, és persze Gyurcsánytól Jakab Péterig minden baloldali párt támogatta a vonulást és a tüntetést. 

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Szintén megírtuk, hogy a radikális baloldal amerikai és francia, illetőleg a vírustagadók berlini tüntetésének tanulságai alapján szuperterjesztő gócpont alakulhat ki a tüntetésen, hiszen a távolságot lehetetlen tartani.

 

Fotó: Hirling Bálint - Origo

A baloldal valósággal vadászik arra, hogyha egy kormánypárti politikust - akár teljesen ártalmatlan helyzetben - maszk nélkül le tud fényképezni. Arról viszont hallgattak, hogy a pénteki baloldali tüntetésen milyen sokan voltak maszk nélkül. És arról is, hogy Fekete-Győr Andráson nem volt maszk.

A baloldali kettős mérce természetesen ebben a kérdésben is megmutatkozik.