Pénteken 20 fok lesz a maximum hőmérséklet, felhős idő várható. A hétvégén többfelé várható eső.

Október 23-án, a nemzeti ünnep napján az ország északi felén erősen felhős, párás idő várható, míg délen változóan felhős lesz az ég, némi napsütéssel. A délnyugati szél néha megélénkül – írja a Köpönyeg.hu

14 és 20 fok között alakul a hőmérséklet. 

Szombaton délutánig erősen felhős lesz az ég, elszórtan kisebb eső is kialakul. Délután aztán északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk, néhol erős. A hőmérséklet reggel 6-12, délután 15-19°C között valószínű.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Vasárnap hajnalra több helyen képződik köd, mely a délelőtt folyamán feloszlik. Napközben délkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főleg délkeleten eső, záporeső is kialakul. Az északkeleti, majd a délkeleti szél megélénkül. 16 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Hétfőn a nap első felében erősen felhős lesz az ég, főleg keleten kisebb esők is előfordulnak. Délután délnyugat felől csökken a felhőzet. 

13 és 17°C közé gyengül a felmelegedés. 

Kedden erősen felhős, párás, csendes őszi időre van kilátás. Kisebb eső, szitálás előfordulhat. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás.