Meggyalázta a magyar és a lengyel zászlót egy holland lap - fotó

Vágólapra másolva!
A holland üzleti napilap, a Het Financieele Dagblad hétfőn közölt véleménycikket az EU nyáron elfogadott pénzügyi csomagjáról, amely jelenleg is végrehajtásra vár. A holland cikk szerzője szerint Lengyelország és Magyarország vétóval fenyegetik a közel kétezer-milliárd eurós csomagot, mert nem akarnak jogállamisági feltételrendszert annak kifizetéseihez, ugyanis „évek óta megsértik a jogállamiság elveit" – számolt be róla a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A holland sajtóban megjelenő lesújtó hangvételű vélemény Magyarországról nem újdonság, de a Het Financieele Dagblad most ennél messzebbre ment:

a cikkhez mellékelt karikatúrán a magyar és a lengyel zászlón egy-egy felmutatott középső ujj szerepelt.

Forrás: TWITTER

A történtekre válaszul Magyarország hágai nagykövete, Kocsis András a szerkesztőséghez fordult, hogy cikkben reagáljon a hazánkat ért vádakra, ám

a lap ezt megtagadta a diplomatától.

A hágai nagykövetség emiatt honlapján közölte a letiltott publicisztikát. Ebben a nagykövet azt írja: „Az európai vita leegyszerűsítése nemzeti zászlókon ábrázolt középső ujjakra, mint például a De Vries asszony október 19-ei véleménycikkének illusztrációja, nemcsak szégyen, hanem a lényeg megértésének teljes hiányát is mutatja."

Hozzáteszi: „Az unió többéves költségvetéséről és a helyreállítási alapról szóló tárgyalások során nem zsarolunk senkit. Éppen ellenkezőleg. Az Európai Tanács 2020 júliusában megállapodott a költségvetés védelmét és így a jogállamiság erősítését célzó mechanizmusról. Néhány tagállam és az Európai Parlament azonban sajnos megpróbálja újranyitni az Európai Tanács júliusi megállapodását, amivel veszélybe sodorják a jogszabály-csomag jóváhagyását"

- fűzte hozzá.

Kocsis András cikkében arra is rávilágít:

Mint azt írja,

a magyar kormány szilárdan kiáll a nemzeti szuverenitás mellett, vezérfonala a kereszténység, és a migráció helyett a családot helyezi a középpontba.

A diplomata a felháborító ügyről a Twitteren is beszámolt.