Varju László szerint 2006-ban, a Gyurcsány kormány idején, demokrácia volt és nyugodtan lehetett tüntetni, ma pedig erre nincsen lehetőség. A DK alelnökét, országgyűlési képviselőt a 2006-os brutális rendőri túlkapásokról kérdezte a Hír TV "Informátor" című oknyomozó műsora. A stáb arra lett volna kíváncsi, hogy a Gyurcsány-párti politikus mit mondana 14 év távlatából azoknak az embereknek akiket 2006-ban megvertek a rendőrök, vagy kilőtték a szemét.

2006. október 23-án elszabadult a rendőrterror. Az azonosítószám nélküli rendőrök a Fidesz ünnepi megemlékezéséről hazaindulókat is megtámadták. Aznap, valamint másnap tömegoszlatás közben számos békés tüntetőt vertek meg viperával.

Egyes tüntetőknek a rendőrség által bevetett gumilövedék okozott súlyos és maradandó sérüléseket, volt, akinek a szemét is kilőtték. A Fidesz országgyűlési képviselője, Révész Máriusz is olyan sérüléseket szenvedett, amelynek nyomai máig láthatók. 

Varju László Gyurcsány alelnöke a Hír TV Informátor című műsorának arra a kérdésére, hogy mit mondana azoknak, akiket akkor meglőttek, megvertek, azt válaszolta: 2006-ban és utána demokrácia volt és lehetőség volt a tiltakozásra, ma pedig nincs. 

A műsort itt nézheti meg: