A szülők egyetlen gyereke volt a gyöngyösfalui kalandparkban meghalt fiú

Vágólapra másolva!
A gyöngyösfalui kalandparkban csütörtökön meghalt egy 16 éves fiú, miután kidőlt egy fa, ami miatt lezuhant a kötélcsúszdáról. Zsigmond egy emberként gyászolja a keszthelyi iskolája, szülei teljesen összeroppantak, ő volt az egyetlen gyerekük – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A keszthelyi Vajda János gimnázium egyik osztálya egy kirándulás keretein belül ment el Gyöngyösfalura, a Holdfényliget Kalandparkba csütörtökön.

A 16 éves Zsigmond éppen a kötélcsúszdán egyensúlyozott a magasban, amikor kidőlt az a fa, ami a csúszdát tartotta. A fiú lezuhant és a helyszínen meghalt.

A Bors úgy tudja, hogy a fiú volt az egyik leglelkesebb a kirándulás előtt, mindig is ő volt az osztály egyik motorja.

Egy emberként gyászolja az iskola

Az iskola előtt mécsesek égnek a fiú emlékére, és folyamatosan jönnek megemlékezők. Keszthelyen sokan ismerték, de sok idegen is lerótta a tiszteletét.

Az iskola igazgatója is csak dicsérni tudta Zsigmondod, elmondása szerint szerette a közösség és nagyon segítőkész volt.

– mondta a gimnázium igazgatója, Varga Sz. Gábor.

Az osztálytársai szerint a fiú volt a legkedvesebb az osztályban.

– mondta egy lány a könnyeivel küszködve, majd hozzátette, hogy Zsigmond gyakran megvédte a gyengébbeket. Ez nem is meglepő, mivel kiemelkedő volt az önvédelmi sportokban, és futóversenyeket is nyert.

Évente kell vizsgálni a fákat a kalandparkokban

Nagyon szigorú szabályoknak kell megfelelniük a kalandparkoknak, a fákat évente, egyes esetekben 2-3 évente meg kell vizsgálni.

"Látatlanban csak annyit mondhatok, hogy az üzemeltető köteles megőrizni a bevizsgálásról szóló tanúsítványokat. Ha van ilyen, nem az övé a felelősség, hanem a dokumentációt kiállító cégé"

– mondta a lapnak egy szakértő, aki kalandparkok építésével foglalkozik.

A Holdfényliget Kalandpark osztozik Zsigmond szüleinek fájdalmában, valamint azt tervezik, hogy csomagot fognak küldeni egy másik diáknak, aki szintén megsérült a balesetben és még kórházban van.

"A balesetről azonnal értesültünk. A mentőket a munkatársaink értesítették. Hiába érkezett meg gyorsan a segítség, csak a halál beálltát tudták megállapítani. A rendőrség még vizsgálja a körülményeket. Osztozunk a család fájdalmában, mert egy gyerek elvesztésénél elképzelni sem lehet nagyobbat" – mondta Szőnye Péter, a gyöngyösfalui kalandpark ügyvezetője.

Egyetlen gyerek volt

Zsigmond volt a szülők egyetlen gyereke. A Blikk úgy, tudja, hogy az anyja tanárnő, az apja pedig asztalos.

– mondta lapnak a fiú apja, majd csatlakozott hozzá a felesége is, de ő nem tudott beszélni az érzéseiről.

A szomszédjuk szintén csak jót tudott mondani a fiúról. A baleset után az apa átment hozzájuk.

"Az édesapja a tragédia után átjött hozzánk, arra a fájdalomra nincsenek szavak, ami az arcán volt. Nagyon sajnálom őket" – mondta az idős asszony, aki csak pár háznyira lakik tőlük.

A lap úgy tudja, hogy a kidőlt fának csak gyökere és törzse volt, lomkoronája nem. A

szakemberek szerint ez azt jelenti, hogy a fa elhal. Ezen kívül az is elősegíthette a balesetet, hogy az elmúlt napokban sok eső esett, ami miatt a talaj fellazult.

A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.