Rejtélyes körülmények között elpusztult a szadai szafaripark két elefántja

elefánt
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Rejtélyes körülmények között elpusztult két elefánt a szadai szafariparkban, még nyár végén. Egy harmadik elefánt életéért napokig küzdöttek, végül sikeresen. Azt egyelőre csak találgatni lehet, hogy a 37 éves Mambo és a 35 éves Betty mibe halt bele – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Először a német Bild írta meg, hogy a Magyar Nemzeti Cirkuszhoz tartozó szadai szafariparkban elpusztult két elefánt, a a 37 éves Mambo és a 35 éves Betty. Egy harmadik elefánt életéért napokig küzdöttek.

Daniela Freyer, a Pro Wildlife állatjóléti szervezet egyik alapítója a Bildnek azt mondta, hogy

az állatok egy fellépés után pusztultak el még nyár végén.

A gondozóik már holtan találtak rájuk, egy másik elefánt pedig eszméletlen volt.

Képünk illusztráció Forrás: Afp/Eric Le Go

Az állatok a legendás cirkuszi család, a Cassellyk tulajdonában voltak. Rene Casselly másfél hónap után osztotta meg a történteket a közösségi oldalán – írja a Bors.

"Megtört szívvel közöljük, hogy Mambo és Betty elhunyt. Tonga életét háromnapos küzdelem után sikerült megmentenünk.

Fáj a szívem, életem részei voltak ezek az állatok, többek voltak elefántoknál, családtagok voltak. Az egész család összetört. Szavakkal leírhatatlan tragédia történt..." – írta.

A Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója, ifj. Richter Ferenc egy közleményben reagált a lap megkeresésére:

"Augusztus végén elhullt a Casselly cirkuszi família tulajdonába tartozó két afrikai elefánt, Mambo (37) és Betty (35). Az állatok nem voltak már fiatalok, de hirtelen elpusztulásuk nagyon megrázta tulajdonosukat, René Cassellyt és minket is.

A tulajdonos kérését tiszteletben tartva, a hatalmas trauma és gyász miatt nem hoztunk nyilvánosságra a tragédiát.

René pár napja megtörte a csendet, Facebook-oldalán ír a család gyászáról. Az orvosi igazolásból nem derült ki a pusztulás pontos oka. A Casselly család kegyeleti okokból úgy döntött, hogy nem kérik az állatok boncolását; a hatóságok felé természetesen megtörtént a bejelentés. Az egész társulat nevében szeretném ezúton is részvétemet kifejezni a család felé, pótolhatatlan veszteség és kimondhatatlan fájdalom, amit mindannyian érzünk."