Egy nő és egy férfi indult el túrázni október 23-án, de mindketten megcsúsztak a sziklákon és majdnem lezuhantak a hegyről, csak a gyökerekbe tudtak megkapaszkodni.

A rendőrséget pénteken este 11 óra után értesítették, hogy egy kaposvári nő és egy férfi túrázni indult, de Nemesgulács közelében megcsúsztak egy sziklafolyamnál és csak a gyökerekbe tudtak belekapaszkodni, hogy ne essenek le a hegyről.

A rendőrök azonnal keresni kezdték őket, nem sokkal később épségben rájuk találtak. A tűzoltókkal együttműködve sikerült kimenteni a párt. Ezek után biztonságban levezették őket a hegyről és visszakísérték az autójukhoz.

A hatóságok arra kérik a túrázókat, hogy indulás előtt töltsék fel a telefonjaikat és használjanak térképes alkalmazásokat. Úgy tervezzék meg a kirándulást, hogy még sötétedés előtt a célhoz érjenek. Ha bizonytalan helyszínen van, akkor menjen vissza lakott területre, vagy csatlakozzon más túrázókhoz. Ha eltévedne, akkor maradjon egy helyben és hívjon segítséget - írja a Police.hu