Mindezekkel a problémákkal most szembesül Nyugat-Európa több állama is

Vágólapra másolva!
Erdélyi Rezső Krisztián, a Nézőpont Intézet elemzője a Heti Tv Pirkadat című műsorában a főváros legújabb döntését értékelte, de szóba került még a francia állam és Nyugat-Európa más országainak a hozzáállása is a migráció kapcsán..
Vágólapra másolva!

Az elemző értékelte a napilapokban megjelent híreket, először arra reagált, mely szerint Budapest vezette visszautasította az állam által felajánlott lélegeztetőgépeket. Mint kifejtette alapvetően a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott intézményeket részesítette volna előnyben a felajánlás, ennek elutasítása a főpolgármester személyes döntése és felelőssége is egyben. Az indokai között szerepelhetett az is a Nézőpont munkatársa szerint, hogy úgy érezték, ennek az elfogadásával lekötelezték volna magukat a kormányzatnak.

Az persze egy másik kérdés, hogy ennek a döntésnek milyen következményei lehetnek a fővárosi intézményekben élőkre nézve. Ugyanakkor az is igaz, hogy a magyar kormány az egyre nehezebb helyzetben lévő Csehországnak is felajánlott lélegeztetőgépeket, amelyet örömmel el is fogadtak. Mindez azt is megmutatja – tette hozzá Erdélyi Rezső Krisztián, hogy a V4-es együttműködés képes megmutatni az erejét, az egymás iránt érzett szolidaritást. Ez a közös gondolkodás hozhatja ismét erős pozícióba Közép-Európát, amelyeik nem idomul feltétel nélkül a Nyugathoz, de a Kelethez sem.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.