Egy szolnoki általános iskolát fertőtlenítenek hétfőn a katonák, mert több tanárnál és diáknál is kimutatták a koronavírust.

A szolnoki Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolát fertőtlenítik a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái hétfőn. Az intézményben pedagógusoknál és tanulóknál is igazolták a koronavírust.Pécsvárady Szabolcs ezredes, megbízott dandárparancsnok elmondta, hogy magas alkoholtartalmú szerrel dolgozik kilenc katona az iskolában.

Délutánig minden ember által érinthető felületet fertőtlenítenek.

A szer hatása a következő igazolt fertőzésig kitart. Alapos szellőztetés után ismér használható az épület - jegyezte meg.

AMagyar Honvédség Operatív Törzse elrendelte az iskola fertőtlenítésétForrás: MTI/Mészáros János

Az ezredes azt is mondta, hogy az alakulat Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Nógrád megyében végez fertőtlenítést a Magyar Honvédség operatív csoportjának ütemterve alapján. Egerben voltak már és mennek is még, miként Tiszaföldváron is végeznek majd fertőtlenítést - tette hozzá.

Az iskolában az elmúlt hónapban több tanár és diák lett koronavírussal fertőzöttForrás: MTI/Mészáros János

Váradi Éva, a Kassai úti iskola intézményvezetője elmondta, hogy az elmúlt egy hónapban több pedagógus, felsős és alsós diák is volt megfertőződött. Az érintett tanárok és osztályok karanténba kerültek, nekik digitális formában zajlott az oktatás, a többiek számára pedig a szokásos módon - tájékoztatott.

Az őszi szünet után hétfőn kezdődik a tanítás az iskolában - közölte.