Gránáttal robbantotta fel magát egy migránscsempész a 85-ös főúton

Vitnyéd, 2020. október 26. Rendőrségi zárás a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyédnél, ahol öngyilkos lett egy felfegyverkezett embercsempész 2020. október 26-án. A rendőrök megállítottak egy Ausztria felé haladó járművet a 85-ös számú főúton. A gépkocsi vezetője, kezében egy lőfegyverrel és egy kézigránáttal, kiugrott és elszaladt. A rendőrök követték, megállásra szólították fel, de ennek nem tett eleget, ezért figyelmeztető lövést adtak le. Ekkor a férfi maga ellen fordította fegyverét. Eközben a nála lévő kézigránát felrobbant. A gépkocsiban a sofőrön kívül öt illegális bevándorló utazott. Hárman elfutottak a helyszínről, felkutatásuk folyamatban van. Két külföldit előállítottak. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Öt migránst csempészett az autójában a férfi, aki igazoltatáskor kiugrott az autóból, kezében egy fegyverrel és egy kézigránáttal, és elszaladt. A legfrissebb információk szerint a férfi öngyilkos lett, azaz szándékosan robbantotta fel a gránátot.
Vágólapra másolva!

Ma 13 óra 24 perckor a 85-ös számú főúton a rendőrök megállítottak egy magyar rendszámú autót Vitnyéd környékén.

Az Ausztria felé tartó

autó sofőrje kiugrott kezében egy fegyverrel és egy kézigránáttal, majd elfutott.

A rendőrök biztonságos távolságból követni kezdték és megállásra szólították fel, aminek a menekülő férfi nem tett eleget, ezért figyelmeztető lövéseket adtak le.

Ekkor a férfi maga ellen fordította a fegyverét, eközben a nála lévő kézigránát felrobbant.

Rendőrségi zárás a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyédnél, ahol öngyilkos lett egy felfegyverkezett embercsempész 2020. október 26-án. Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Az eset körülményeit a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Nyomozó Ügyészsége vizsgálja.

Az autóban a sofőrön kívül öt migráns utazott, közülük hárman elfutottak a helyszínről, őket most is keresik.

Két férfit bevittek a kapitányságra. Ők sem a személyazonosságukat, sem jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a kihallgatásuk után visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!