Két embert késelt meg egy fiú Pécsen

Vágólapra másolva!
Egy pécsi bokszoló a barátaival szórakozott a városban, amikor megkéselt két férfit. Mindketten súlyosan megsérültek. A bíróság most 9 év börtönre ítélte.
Vágólapra másolva!

Az akkor tizenhét éves ökölvívó 2015 nyarán a társaival Pécs belvárosában szórakozott, italozott, majd egy ismert szórakozóhely előtt minden előzmény nélkül bottal megütött egy járókelőt.

Amikor egy másik ember ezt szóvá tette, a férfi négy társával rátámadt: többször megütötték, majd miután a földre került, többször megrúgták, később a földön fekvő férfi segítségére siető másik személyre is rátámadtak.

A verekedés közben a férfi egy késsel négyszer hátba szúrta a földön fekvő férfit, a segítségére siető férfit pedig hasba szúrta.

A két férfi súlyosan megsérült, az egyiknek maradandó fogyatékossága lett. Mindkettőjük életét a gyors, szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Az elsőfokú bíróság a késelőt több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt bűnösnek találta és hét év tíz hónap - fiatalkorúak börtönében végrehajtandó - börtönbüntetésre ítélte. Társaival szemben csoportosan elkövetett garázdaság és testi sértés miatt felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki.

Az ügyész a két embert súlyosan megsebesítő férfi büntetésének súlyosítása miatt fellebbezett, amit a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fenntartott, így

a Pécsi Ítélőtábla keddi másodfokú tárgyalásán a férfi büntetését kilenc év börtönbüntetésre súlyosbította.