Üdülési jogot hirdetett az interneten egy csaló

internetes csaló nő illusztráció
internetes csaló nő illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy csaló többek között üdülési jogot és balatoni nyaralást hirdetett az interneten. A nő összesen 86 embertől csalt ki pénzt. 
Vágólapra másolva!

A nő 2017-ben azt a módját találta ki a rendszeres pénzszerzésnek, hogy nemlétező termékeket árult kizárólag előrefizetéssel egy internetes hirdetőoldalon. Kétféle módszerrel csapta be az embereket. Az egyik esetben a vásárlók hirdetéseire jelentkezett. Mindezt úgy, hogy nem rendelkezett a keresett termékekkel, de

a vásárlónak azt írta, hogy miután előre elutalják neki a vételárat, postán feladja nekik a csomagot.

Valójában semmilyen áruja nem volt. A célja kizárólag az volt, hogy megszerezze az emberek pénzét. Az egyik áldozata a Balatonon akart nyaralni, mire a nő telefonon felhívta és

azt mondta, hogy két nyaralója is van.

Ezt két hamis hirdetéssel igazolta, amikhez más nyaralók fotóit használta.

Illusztráció Forrás: pixabay.com

A nő másik módszere az volt, amikor saját maga adott fel hamis hirdetést.

Ebben az esetben is csak pénzt akart kicsalni az emberektől. A nő árult az interneten infralámpa izzót, kézi súlyzót, babakocsi napernyőt, fa szobagalériát és üdülési jogot is.

Az ország különböző pontjáról, összesen 86 embert csapott be és okozott nekik 1 500-173 ezer forint közötti kárt.

Közel fél év alatt több, mint 900 ezer forintot szerzett, amiből az eljárás során 100 ezer forint összegű kárt térített meg. Az átvert emberek feljelentették a csalót.

Az ügyészség a nőt, a kicsalt összegek nagyságától függően, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és vétségével vádolja.

Javasolják, hogy a bíróság tárgyalás nélkül ítélje próbaidőre. Az ügyében a kecskeméti bíróság fog dönteni.