Kiírták az időközi választást a Gyurcsány-párt erzsébetvárosi lopási ügyébe belebukott képviselő lemondása miatt

Vágólapra másolva!
Az erzsébetvárosi helyi választási bizottság január 24-ére írta ki az időközi választást, amire Borka-Szász Tamás lemondása miatt volt szükség - értesült az Origo. Mint ismert, miután a volt DK-s önkormányzati képviselő áramlopási botrányba keveredett, távozott a helyi képviselő-testületből.
Vágólapra másolva!

A testület ülésén az a döntés született, hogy január végén tartják meg az üresedés miatti időközi választást.

Erre azért volt szükség, mert a Gyurcsány-párti politikus egyéni körzetét megnyerve szerzett képviselői mandátumot.

Rághatja a körmét Niedermüller Péter, DK-s polgármester Forrás: Facebook

Mint ismert: miután a rendőrség a napokban házkutatást tartott Borka-Szász Tamás volt erzsébetvárosi DK-elnök, önkormányzati képviselő irodájában, a politikus váratlanul gyorsan lemondott valamennyi tisztségéről. A nem várt lépés okára villámgyorsan fény derült: a baloldali politikus önkormányzati áramforrásról végzett bitcoin-bányászatot hivatali irodájában, a nagy fogyasztású gép használatával megterhelte az önkormányzat számláját.

A városvezetés és a helyi baloldali politikusok első körben azzal védekeztek, hogy nem volt tudomásuk társuk tevékenységéről. Csakhogy érvelésük hamar megdőlt: az Origo mutatatta be azt a felvételt, amelyen jól hallható, milyen hangosan működött a szerkezet. Így amennyiben valaki Borka-Szász irodájában, vagy annak közelében járt, annak tudnia kellett a virtuális bányászkodásról.

Emellett a legfontosabb kérdés az: pontosan mit halászott a DK-s politikus, és a tevékenységéből származó virtuális pénz hova vándorolt? Ez egyelőre nem tisztázott, az azonban biztos, hogy a hatóságok bizonyították az áramlopást, így elkezdődhetnek a tanúkihallgatások is. Sajtóértesülések szerint Niedermüller Péter, DK-s polgármestert is meg fogják hallgatni.