Míg a kismama szült, leégett a nyolcgyermekes szabolcsi család háza

Vágólapra másolva!
Megszületett a Lukács család nyolcadik gyermeke, Emír, másnap pedig porig égett a házuk Milotán, nincs hova hazavinni a csecsemőt, írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A Milotán élő Lukácsékkal szombaton még madarat lehetett volna fogatni, írja a lap. Az egész család a kis Emír világrajövetelét várta, helyükre kerültek az új bútorok, a gyerekek pedig már a feladatokat is leosztották egymás között, hogy ki miben fog segíteni az újszülött testvérük körül. Anikó és Szilárd nyolcadik gyermeke szombaton világra is jött, a vallásos szülők – akiknek mindig is nagy vágyuk volt, hogy nagycsaládban élhessenek –

alig várták, hogy a picit hazavihessék Szabolcs-Szatmár Bereg megyei otthonukba.

Az apa még nem látta a kis Emírt

Lukácsék sosem éltek nagylábon, de nem is nélkülöztek. A családfő a helyi önkormányzat megbecsült közmunkása, élettársa pedig szerettei nélkülözhetetlen támasza. Eddig három lányt és négy fiút neveltek, a legnagyobb gyermekük 15, a legkisebb 3 éves.

Anikó szombaton jelezte, hogy elérkezett az idő, de némi probléma is fellépett. Végtagjai és szája ugyanis lebénult,

alig bírta azokat mozgatni. A leendő nagypapa az autóba segítette gyermekét, és meg sem álltak a kórházig. Csupán a bejáratig kísérte a vajúdó kismamát, hiszen a járványhelyzetre való tekintettel általános látogatási tilalom érvényes a hazai egészségügyi intézményekben.

– mondta a Borsnak Szilárd, aki a szülés óta csak telefonon tudott beszélni élete szerelmével, a picit még nem láthatta.

Végignézte, ahogy kiég az otthonuk

Ez mit sem változtatott a boldogságán, hiszen tudta, néhány nappal később mindannyian együtt lesznek. Vasárnap is éppen azért ment át a gyerekekkel a néhány házzal arrébb lakó testvéréhez, hogy biztosítsa róla, hogy minden a legnagyobb rendben. Ott érte élete legborzalmasabb híre.

– mondta el a családfő elcsukló hangon.

Fogalma sincs, hogyan mondja el

A férfi a hét gyerekkel rokonoknál húzta meg magát.

– fogadta meg Szilárd.

Az önkormányzat felajánlotta segítségét, Lukácséknak most minden támogatás jól jön. Egyelőre ruhájuk sincs, csak az, ami a katasztrófa napján rajtuk volt. Az elsődleges vizsgálatok szerint a tüzet elektromos zárlat okozta.