Az emberek életének és egészségének védelme mellett a kormány kötelessége, hogy fenntartsa az ország működőképességét, megvédje a munkahelyeket és újakat hozzon létre - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Zalaegerszegen, a Tungsram Kft. versenyképesség-növelő támogatási szerződésének átadásán.

A magyar gazdaság a magyar emberek munkájától lesz sikeres, de ehhez jól működő gazdaságra és munkahelyekre van szükség. A kormány ezért szövetséget kötött azokkal a vállalatokkal, amelyek a nehéz körülmények ellenére elkötelezték magukat a beruházások mellett. Vállalta, hogy a beruházások felét kifizeti, amely garanciát jelent arra, hogy az adott vállalatnál senkit sem kell elbocsátani - mondta Szijjártó Péter. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.Forrás: MTI/Illyés Tibor

A következő hetekben és hónapokban - amikor a világgazdaságból érkező hírek kizárólag negatívak, leépítésekről, munkanélküliségről, csődökről szólnak - 904 magyar vállalat 425 milliárd forint értékben hajt végre beruházásokat, mellyel 155 ezer munkahelyet tudnak megvédeni - jelezte a külgazdasági és külügyminiszter.