Sem barátja, sem munkája nem volt a pestszentlőrinci kettős gyilkosnak

Gyilkosság a 18. kerületben, Mikszáth Kálmán utca 8., 2020.10.26.
Vágólapra másolva!
Hétfőn hajnalban egy férfi végzett az anyjával és az asszony élettárást is. Együtt éltek egy lakásban Pestszentlőrincen, a Mikszáth Kálmán utcában. Azt egyelőre nem tudni, hogy az addig békés férfi, miért gyilkolt. A Bors információi szerint az biztos, hogy nem volt állása és barátai sem voltak. 
Vágólapra másolva!

A 40 éves férfi maga jelentette be a rendőröknek hétfőn délután azt, hogy

hajnalban megölte a 68 éves édesanyját és annak 64 éves élettársát.

A helyszínen rábukkantak a két holttestre, amelyeken késszúrásokat találtak. A kertvárosi övezetben lévő ház többi lakója nem érti, mi vezethetett odáig, hogy az egyébként békés férfi kést rántott és a szerettei ellen fordult.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Se barátok, se munka

Az egyik szomszéd a Borsnak azt mondta hogy P. Sándor magának való ember volt.

– mondta a férfi.

A kettős gyilkosnak munkája sem volt már régóta, néha a nyugdíja mellett dolgozó nevelőapja elvitte magával egy kis maszek munkára. Az utóbbi időben kábeleket húztak be, korábban parabolaantennákat szereltek, ebből volt Sándornak egy kis pénze.

Soha egy hangos szó nem hallatszott ki a kétszobás lakásukból. Hármasban éltek nagy szeretetben. Márton és Ibolya valószínűleg megpróbáltak hatni a fiúra, hogy kezdjen valamit az életével.

Ezt azért sejtem, mert az asszony néha panaszkodott a fia semmirekellő életvitelére

– mondta a lapnak egy másik ott lakó.

Abban a házban lakik a meggyilkolt férfi anyja is, aki a szomszédok szerint sokkot kapott amikor megtudta, hogy mi történt.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Ahogy az Origo elsőként megírta, a család szép csendben éldegélt a lakásban, de gyilkosság idejében zajokat hallottak.

A gyilkosság előtt pár órával csapkodást, bútortologatást, hangoskodást hallottam a lakásukból, csodálkoztam, mert korábban ez nem volt jellemző a családra.

Azonban még ekkor sem gondoltam, hogy eddig fajul a dolog – mondta az eset után az egyik szomszéd. A 40 éves P. Sándort a helyszínen elfogták és a kapitánysáfra vitték, ahol beismerő vallomást tett. Kedden őrizetbe vették és javasolták a letartóztatását. A Fővárosi Főügyészség szerdán indítványozta a nyomozási bírónál letartóztatásának elrendelését.