Két férfi egy kőbányai lakásban gyártott speedet. Az otthonaik és autóik átkutatása során a rendőrök több 55 millió forint értékű speedet, és rengeteg pénzt találtak.

A nyomozók megtudták, hogy egy kőbányai lakásban speedet gyárt egy férfi. Október 24-én átkutatták a lakást, aztán elfogták a 44 éves R. Jenőt, akinél 43 gramm speedet és metamfetamin tartalmú kábítószer készítéséhez alkalmas anyagok volt. A lakásban volt még hétezer euró, egymillió forint és egy autó kulcsa is, ami egy közeli parkolóban állt. A kocsiban egy fekete bevásárló táskát találtak, ami 7 kiló speedet rejtett.

Ezzel egyidőben R. Jenő társát, a 48 éves S. Norbertet is elfogták Kőbányán. Ő korábban 11 kiló drogot hozott el kocsival a férfitól. Azért, hogy ne bukjon le, kidobta az autóból a kábítószert, amit később megtaláltak egy parkoló kocsi alatt. Az ő autójából 1 millió forint került elő.

Forrás: Police.hu

 

Később S. Norbert vidéki lakását is átkutatták, ahol egy műanyag kannában 100 liter kénsavra bukkantak, ami a speed egyik alapanyaga.  

A rendőrök kábítószer-kereskedelem miatt hallgatták ki a két férfit, majd javasolták a letartóztatásukat.