Egy ukrán férfi az 54-es úton hajtott, amikor előzés közben megpördült és nekicsapódott a szemből érkező kocsinak. A vétlen autóban egy ember meghalt. Mint kiderült, a balesetet okozó férfinak nem volt jogosítványa és részeg volt.

A 31 éves ukrán férfi október 25-én Bugacpusztaházánál részegen hajtott az 54-es úton, amikor előzni kezdte az előtte haladó autókat. Nem jól mérte fel a szemből jövő kocsi helyzetét, és amikor észrevette, hogy nem fogja tudni megelőzni a kocsikat, megpróbált visszahúzódni a sávjába. Közben megcsúszott és megpördült, majd az úton keresztbefordulva nekicsapódott a szemből érkezőnek.

Forrás: MTI/DONKA FERENC

A balesetben a vétlen autóban hátul, baloldalon ülő nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

Rajta kívül a sofőr sérült még meg, ő könnyebben. A balesetet okozó férfi pedig 8 napon túl gyógyuló sérülésekkel megúszta. 

A rendőrség az ukrán férfit halált okozó ittas járművezetés miatt őrizetbe vette és kihallgatta.

Ma az ügyészség javasolta a férfi letartóztatását arra hivatkozva, hogy fennáll nála a szökés és bűnismétlés veszélye. A döntésnél azt is figyelembe vették, hogy az ukrán férfinak nincs jogosítványa, sem magyarországi lakcíme, és már a baleset idejében is eljárás folyt ellene amiatt, mert részegen ült volán mögé.