Érd baloldali vezetése eltitkolta, hogy súlyos koronavírus-járvány van a polgármesteri hivatalban

Vágólapra másolva!
Megpróbálta elitkolni Érd baloldali vezetése, hogy a koronavírus beférkőzött a polgármesteri hivatalba. Miután egy, Csőzik László polgármesterrel és csapatával kritikus oldal városházi forrásokra hivatkozva megírta, hogy több megbetegedést diagnosztizáltak az önkormányzatnál, nekiláttak tesztelni. Mint kiderült, az egyik önkormányzati dolgozó tíz napja jelezte, hogy elkapta a fertőzést, mégsem történt semmi.
Vágólapra másolva!

A szakértők rengeteg alkalommal felhívták a figyelmet arra, hogy aki a megbetegedés tüneteit észleli magán, azonnal hívja fel az orvosát, illetve jelezze ezt környezetének. Éppen ezért a járvány elleni küzdelem legfontosabb elemei a gyors reakcióidő, illetve a másokra való odafigyelés. Ez azok az alapvetések, amelyeket Érden egyáltalán nem tartottak be.

Titkolózik a baloldali városvezetés járványhelyzetben

Az érdioldal.hu tegnap írta meg, hogy a napokban több koronavírusos megbetegedést diagnosztizáltak az önkormányzatnál. Egyúttal azt sugallták, hogy bár a baloldali városvezetésnek tudomása volt minderről, még sem tett érdemi lépést az ügyben.

A lap két, egymástól független forrásra hivatkozva kiemelte, hogy a vírus gócpontjai az adóosztály és a helyiekkel rendszeresen kapcsolatot tartó ügyfélszolgálat. "A hivatal dolgozói el vannak keseredve, mert az irodák fertőtlenítésén kívül nem került sor komolyabb intézkedésre. A városvezetés hivatalos tájékoztatást egyelőre nem adott ki" - tették hozzá.

Ezek elég konkrét információk voltak, így nem csoda, hogy a botrány egy nappal később folytatódott. Az érdioldal.hu újabb beszámolójából kiderült, hogy az egyik önkormányzati munkavállaló már tíz napja jelezte megbetegedését feletteseinek. Magyarán, a kiszivárgott információk szerint

a baloldali városvezetés közel tíz napon át titkolta a közvélemény elől, hogy a járvány beférkőzött a polgármesteri hivatalba.

Bősz Anett, DK-s parlamenti képviselő és Csőzik László, Érd baloldali vezetője Forrás: Facebook

Rontja a helyzetet, hogy az első megbetegedések óta Csőzik László még egy nyilvános közgyűlést is összehívott. Mint a fentiekből kiderült, mindezt úgy tette, hogy sem a képviselőket, sem a közgyűlést, sem a hallgatóságot nem tájékoztatta a fejleményekről.

Ez azért is problémás, mert az egyik gócpont, az ügyfélszolgálati iroda közvetlenül amellett a díszterem mellett van, ahol a testületi üléseket szokták tartani. Arról nem is beszélve, hogy a képviselők egy része az idősebb korosztályhoz tartozik, akik a hivatalos tájékoztatás szerint kiemelten veszélyeztetettnek számítanak. Így a felelőtlen hallgatás rájuk nézve különösen veszélyes volt. Egyelőre

Csőzik László és a polgármesteri hivatal nem adott hivatalos tájékoztatást az ügyben.

Egyedül az egyik, a baloldali városvezetéshez közeli média számolt be az esetről, de csak azután, miután az érdioldal.hu megjelentette első cikkét. Ezt követően a baloldali önkormányzat elrendelte a hivatal munkatársainak tesztelését. Visszatetsző lehet, hogy helyi információk szerint első körben nem az irodai dolgozókat, hanem a városvezetés tagjait tesztelték.

Meggyűlt a bajuk a járvánnyal

Mint ismert, a járvány első hullámának idején szintén titkolózott az érdi városvezetés. Azt akarták elhallgatni, hogy több helyi polgár is meghalt a koronavírus következtében.

Miután ezt megírta az érdioldal.hu, Csőzik László rémhírterjesztés miatt feljelentetést tett. A rendőrség azonban elutasította azt, amit a polgármester a kormány és a rendőrség kettős mércéjével magyarázott. A Fidesz-KDNP helyi frakciója ezek után levelet írt Müller Cecília országos tisztifőorvosnak, aki visszaigazolta hivatalosan az aznapi halottak számát. Mint kiderült, akkorra már hat fő halt meg a koronavírus következtében.

Nemcsak a titkolózásban, hanem az utolsó pillanatos, rendkívüli időszakban elfogadott önkormányzati határozatokban is jól teljesítenek Csőzikék. Az Origo írta meg elsőként, hogy a baloldali polgármester a veszélyhelyzet ideje alatt összesen 106 határozatot és 13 rendeletet fogadott el a képviselők tudta nélkül. Úgy, hogy a különleges jogrend utolsó napján 46 határozatot nyomott át.