Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor egyik legismertebb propagandistája, Hont András arról írt a saját Facebook oldalán, hogy "Szabó Tímea udvartartása nincs tekintettel semmire. Sem a valóságra, sem a gyermekek nevelési és társasigényeire, sem a kegyeleti szempontokra" - vette észre a Mandiner. Mindezt azok után, hogy - amint arról beszámoltunk - a Párbeszéd nevű mikropárt (melynek társelnöke Karácsony Gergely főpolgármester) olyan javaslatot nyújtott be a parlamentbe, amely szigorú feltételekhez kötné azt, hogy valaki a tömegközlekedésen utazhasson. Olyan szigorúakhoz, amelyeknek a nyugdíjasok nem tudnak megfelelni. A propandista indítékai a bejegyzés alapján nyilvánvalóak: attól retteg, hogy a baloldal rengeteg hibája miatt tovább csökken a népszerűségük, és a Fidesz negyedszer is kétharmaddal győz, ezért is próbálja abszurd módon azt sugallni, hogy Karácsony nem is ért egyet saját javaslatukkal. 

Karácsonyék javaslata annyira abszurd, hogy maga a propagandista - akit a szakmában a 2018-as kampányban Vona Gábornak hízelgő cikkei után kisújágírónak neveznek - is megállapítja:."Látom ellenzéki érzelmű, Karácsonnyal többnyire rokonszenvező idősebb ismerőseimet is, amint felháborodnak, és Karácsonynak tudják be az ötletet. Más fórumokon meg a vásárlási idősáv újbóli bevezetésének szintén párbeszédes javaslata miatt tört ki a népharag". 

Vagyis már a baloldali propagandasajtó munkatársai is rájöttek, hogy Karácsony és Szabó Tímea önmaguknak is folyamatosan ellentmondó, csak a rombolásra törekvő tevékenysége miatt az eddiginél is több választó fordulhat el a baloldali pártoktól, ezzel hozzájárulnak a 2022-es negyedik kétharmados Fidesz-győzelemhez.

Szabó Tímea udvartartása nincs tekintettel (... s)em a valóságra, sem a gyermekek nevelési és társasigényeire, sem a kegyeleti szempontokra - írja a propandista végül.